Tredje raka för Mattias Lindberg

D3S_4863Mattias Lindberg, Memphis Racing, tog sin tredje raka seger i V8 Thunder Cars när helgens första heat avgjordes i Falkenberg. Lindberg, som startade från pole position efter att ha vunnit kvalet överlägset, fick en oväntat tuff resa in i mål. Norrmannen Stein Frederic Akre pressade Lindberg hårt under den andra halvan av heatet. Mästerskapsledaren Alexander Graff bröt och Lindberg ligger nu bara 15 poäng efter på sin tredjeplats i tabellen.

– Det är perfekt med poängen, det var det jag var ute efter inför helgen men jag var lite besviken på farten i racet, säger Lindberg. Jag var riktigt snabb i kvalet och ville bibehålla det. Jag öppnade starkt och drog upp en lucka på två sekunder till Akre men sen var han riktigt stark och kom ifatt, det var läskigt, jag gillar inte det. Jag vill ha ett lugnare race nästa gång.

Sin vana trogen gjorde Stein Frederic Akre en ännu starkare insats i racet än i kvalet.

– Jag körde så fort jag kunde och det verkade som om vi hade bra flyt båda två, säger Akre. Tyvärr hamnade jag ute i gräset när vi kom ifatt ett par bilar som skulle varvas och det tog tre varv innan jag fick tillbaka fästet. Det bara några varv kvar och då var det inte så mycket att göra.

Andreas Ahlberg, Micke Kågered Racing, slutade trea efter att ha kört sitt eget race, utan att hota de framförvarande och utan att vara hotad bakifrån. Men det innebar inte att allt var frid och fröjd bakom ratten.

– Det var en riktig fajt, jag fick kriga i varje kurva, vi hade ingen balans i bilen, säger Ahlberg. Jag var ohotad hela racet fram till att det var fem varv kvar då jag kom ifatt ett par bilar som skulle varvas. Nu får vi sätta oss ned och fundera på vad vi kan göra inför det andra heatet.

Fyra blev Patric Sundel efter att ha överlevt ett par hårda fajter i inledningen av heatet med bland annat Marcus Palnér. Placeringen är Sundels bästa för i år. Bakom Sundel körde Freddie Magnusson in på en femteplats efter en rejäl uppkörning genom fältet. Magnusson diskades efter gårdagens kvalificering och fick starta sist. Ny tia i mästerskapstabellen är Christian Axelsson efter att ha kört in på årsbästa, en sjundeplats.

Resultat V8 Thunder Cars, Västkustloppet 11 juli

Heat 1

1. Mattias Lindberg, Memphis Racing, 17:49.932
2. Stein Frederic Akre, Team Trysil, +2.112
3. Andreas Ahlberg, Micke Kågered Racing, +17.785
4. Patric Sundel, Bryntesson Motorsport, +20.240
5. Fredric Magnusson, Memphis Racing, +37.644
6. Hampus Lindkvist, —, +39.391
7. Christian Axelsson, Norrlandsgjuteriet Racing, +41.165
8. Linda Johansson, J:Son Motorsport, +1 Lap
9. Toni Persic, —, +1 Lap
10. Christoffer Bergström, —, +1 Lap
11. Peter Möller, —, +1 Lap
12. Erik Stillman, Bryntesson Motorsport, +2 Laps
13. Alexander Graff, Memphis Racing, +2 Laps
14. Joakim Ahlberg, BDS, +3 Laps
15. Jonas Fors, Jonas Fors.com, +4 Laps

DNF. Marcus Palnér, Palnér&Co, DNF

SM-tabell

1. Alexander Graff 127
2. Stein Frederic Akre 122
3. Mattias Lindberg 112
4. Andreas Ahlberg 63
5. Marcus Palnér 60
6. Freddie Magnusson 53
7. Patric Sundel 50
8. Hampus Lindkvist 46
9. Joakim Ahlberg 24
10. Christian Axelsson 18