Strandberg kopplar mästerskapsgreppet – tog pole på Ring Knutstorp

Mästerskapsledande Dennis Strandberg stärkte greppet om V8 Thunder Cars-titeln genom att ta pole inför lördagens båda heat på Ring Knutstorp. Titelkonkurrenterna Freddie Hemborg och Sebastian Arenram, som bara ligger två poäng bakom Dennis, startar fyra och nia i morgon.

– Bästa start på helgen vi hade kunnat få, jag står först och har de andra bakom mig, säger Dennis som inte tar ut mästerskapssegern i förskott.

– I morgon är det en ny dag och helt nya förutsättningar.

Och nya förutsättningar kan det verkligen bli. Vädret förväntas växla från dagens sol till regn och Freddie Hemborg, som låg två poäng bakom Dennis inför helgen, hoppas kunna utmana ändå trots att han inte kvalade in bättre än fyra.

-I morgon är det blött och race är race – vi har inte gett upp än, säger Freddie. Kvalet kändes helt okej, jag trodde det gick snabbare än vad det gjorde men jag hade lite stök i början med långsamma bilar runt omkring mig och kunde inte ta ut det gottaste ur däcken.

Mästerskapstrean Sebastian Arenram drabbades av tekniska problem och tvingades parkera bilen på sitt utvarv. Ett stag som håller bakaxeln på plats gick av och det hade kunnat sluta illa.

– Det var tur att det inte hände på rakan, då hade jag bränt rakt in i muren, säger Sebastian som i likhet med Freddie Hemborg inte har gett upp tanken på att ta hem mästerskapet.

– Regnar det så kan det bli min dag, jag gillar det.

Tvåa i kvalet, hans bästa kvalinsats någonsin, blev hemmaföraren Conny Brorsson.

– Det kan inte bli bättre, säger Conny som hade problem med bromsarna tidigare under dagen.

– Nu fungerar det. Vi ska köra för en pallplats.i

Daniel Andersson visade att gammal inte alltid är äldst. Junioren imponerade med en tredjeplats i kvalet men han var inte helt nöjd ändå.

– Känns väldigt bra men det hade kunnnat bli ännu bättre, men vi ska vara nöjda ändå. Jag hade väldigt bra fart och jag får hoppas att jag kan visa det i morgon också.

Klicka här för kompletta resultat