Stein Frederic Akre tog hem segern
i Heat 1

Stein Frederic Akre tog hem segern i när V8 Thunder Cars första heat av tre kördes under fredagseftermiddagen i Falkenberg. Akre tog starten från tredje ruta och tog sig om både Andreas Nilsson, som startade från pole, och Christoffer Bergström, in i första kurvan. Det blev ett något rumphugget heat då tävlingen rödflaggades med fem minuter kvar att köra. Ronny Olsson tappade bromsarna i slutet på rakan och brände in i den uppställda barriären. Ordningen mellan de tre i toppen stod sig in i mål – Akre, Nilsson och Bergström fick ta klivet upp på prispallen.

– Jag är jättenöjd, synd att loppet inte fick köras fullt ut, säger Stein Frederic. Det verkar som om jag har mer koll på de nya stötdämparna, det funkar bättre nu (än i Anderstorp). Jag hoppas att vi får köra hela vägen ända in i mål i morgon.

För Andreas innebar andraplatsen att han ändå drygade ut mästerskapsledningen i tabellen. De tappade poängen till Akre bekymrade i Andreas.

– Det var väl inte hela världen men vi hade gärna kört klart heatet. Vi kände att vi hade farten men det var den dåliga starten som gjorde att det blev som det blev.

Christoffer Bergström gjorde sitt första inhopp i mästerskapet sedan han tog hem sin första V8TC-seger någonsin i fjolårsfinalen. Nu fick han ta klivet upp på pallen igen.

– Det gick bra, vi gjorde ett bra kval och vi är nöjda. Jag fick inte iväg bilen i starten och Stein Frederic körde förbi oss. Sedan var det lite snöpligt att bara få ligga bakom säkerhetsbilen men det är två race kvar.

I juniorklassen segrade Nicke Svensson efter en fjärdeplats totalt. Bakom honom körde Filip Engdahl in på en femteplats vilket innebär att han drygar ut ledningen i juniormästerskapet och intar också en sammanlagd tredjeplats bakom Andreas Nilsson och Stein Frederic Akre. I Super Star-klassen, för förare fyrtio år och äldre, segrade Christoffer Bergström före Robert Möller och Conny Strandberg.

Klicka här för alla resultat från Västkustloppet

Mästerskapstabeller

Tidsschema lördag:

Heat 2: 09:50
Heat 3: 15:45