Ska Graff sopa banan med konkurrenterna i Finland?

Sju av åtta gånger har Alexander Graff, Memphis Racing, tagit pole position i årets V8 Thunder Cars-mästerskap men när det väl har blivit dags att köra race, då har det mesta gått snett. Det har blivit två segrar men också tre avåkningar, senast på Gelleråsen när Alexander jagade Marcus Palnér i jakten på ledningen. Istället för mästerskapsledning har Emil Persson, Bryntesson Motorsport, dragit ifrån i tabellen och Alexander ligger inte bättre än fyra i mästerskapet inför helgens tävlingar på Ahvenisto.

– Det har gått troll i allting i år, säger Alexander som har fullt upp med den egna byggfirman mellan tävlingarna. Garagebygget i Huddinge börjar närma sig sitt slut och det är dags att börja städa upp. 

– Jag har ett sämre utgångsläge efter Gelleråsen än vad jag någonsin hade kunna tro. Nu kan jag bara jobba efter de förutsättningar som finns.

Inför helgens tävlingar på finländska Ahvenisto har Alexander haft tid på sig att fundera när han har suttit i hytten på sopmaskinen.  

– Jag kommer att gå in med samma filosofi som tidigare i år men målbilden för hur den här helgen ska sluta ser annorlunda ut, säger han. Jag ska gå in och göra mitt jobb och åka därifrån med flest poäng av alla. 

Kampen om mästerskapstiteln ser nästan avgjord ut för Alexanders del. Det räcker om Emil Persson tar tre poäng mer den här helgen för att Alexander ska vara avhängd inför finalen på Mantorp Park den 21-22 september.

– Det vore lite tråkigt om det sker men jag kan bara hoppas på att jag gör ett så bra jobb som möjligt och att det gynnar mig i sammandraget.

Topp fem i mästerskapet:

1. Emil Persson, Bryntesson Motorsport, 148
2. Marcus Palnér, Team Pampas, 107
3. Edvin Hellsten, Nova Racing, 96
4. Alexander Graff, Memphis Racing, 96
5. Christoffer Bergström, Team Pampas, 80