Edvin Hellsten på jakt i mästerskapet

I helgen åker V8 Thunder Cars till Finland och den utmanande Ahvenisto-banan i Hämeenlinna. Mycket står på spel och efter sin debutseger i V8 Thunder Cars i den senaste tävlingen på Gelleråsen har Nova Racing-föraren Edvin Hellsten smugit upp på en tredjeplats i mästerskapstabellen bakom Emil Persson och Marcus Palnér.

– Vår målsättning för i år var en pallplats i mästerskapet, säger Edvin. Seger blir svårt att nå men andraplatsen är inom räckhåll.

Och visst är det så. Upp till Emil Persson är det hela 52 poäng men Marcus Palnér ligger bara 11 poäng före Edvin. Men till skillnad från Palnér så saknar Edvin erfarenhet av den erkänt svårkörda Ahvenisto-banan. I fjol stod han nämligen över tävlingen när studierna gick före.

– Det ska bli spännande att komma till Ahvenisto men det kan bli svårt för oss att lyckas, det är första gången vi kör där, säger Edvin. Men vi kommer att ladda stenhårt och fortsätta köra så hårt vi kan.

Återigen bjuder V8 Thunder Cars på ett stort startfält med ett tjugotal bilar som rullar ut till kval kl. 10.40 på lördag. Heat 1 körs senare på dagen kl. 17.15. Heat 2 avgörs på söndag kl. 12.45.