Simon Magnusson till start för SweTown Racing

testapril-1-7Simon Magnusson, 25 år från Östersund, är klar för årets säsong i V8 Thunder Cars. När det är dags för premiär om två veckor på Mantorp Park och Vårracet gör han storebror Freddie sällskap ute på banan i en Chevrolet Camaro från SweTown Racing.

– Det känns grymt bra, jag drömmer om spårval på nätterna och hur jag ska utmana Freddie, säger Simon. Jag var där och naggade några gånger i fjol och jag ser fram emot att göra det igen.

I fjol debuterade Simon i V8 Thunder Cars och det blev det något av ett test för att se hur mästerskapet fungerar. Nu handlar det om en satsning över tid. I år läggs alla pusselbitar för att få allt på plats inför 2018.

– Jag kommer att ha Joachim ”Jolle” Crantz som chefsmek och ytterligare en kille som kommer att hjälpa till i depån under tävlingarna, säger Simon. Förra året fick jag ta hand om bilen själv mellan tävlingarna men nu gör ”Jolle” det i Göteborg. Det gör att jag kommer att kunna fokusera mer på körningen och att jobba med sponsorer vid sidan av tävlingarna.

Simon har förstås god hjälp av storebror Freddie Magnusson som är en av veteranerna i klassen.

– Det här blir ännu roligare än i fjol eftersom Simon är med från start på säsongen, säger Freddie. Det känns riktigt kul och det ska bli spännande att se vad han kan göra med erfarenheten från i fjol i bagaget. Han har en bra bil och jag tror att han kommer att kunna köra fortare redan från start.

Det är jättekul att få ha med brorsan i depån, säger han. Simon är en enorm talang som har alla möjligheter att utvecklas och bli en toppförare. Jag kommer att ge honom all hjälp jag kan och dela med mig av all min erfarenhet.

Målsättningen för i år är att hitta kontinuitet i både körning och resultat för att successivt skruva upp tempot. I fjol blev det en niondeplats som bäst, även om det var bud på mer vid ett par tillfällen.

– Jag ska komma i mål, det är första steget och självklart kommer jag att gå för bra resultat, säger Simon. Mot slutet av säsongen vill jag vara stabil runt sjätteplatsen eller bättre. I finalen i fjol hade jag trycket och kunde pressa varvtiderna på ett sätt jag inte kunde tidigare under säsongen – det är dit ska jag igen.

Den 5-7 maj är det premiär för Simon och Freddie Magnusson när Vårracet avgörs på Mantorp Park.