Ronny och Simon Olsson kör V8 Thunder Cars på Ring Knutstorp

Ronny och Simon Olsson, far och son, är på plats med sina två bilar, en Chevrolet Camaro och en Ford Mustang, på Ring Knutstorp för att köra V8 Thunder Cars. Normalt återfinns de i SSK men när chansen erbjuds att köra på hemmaplan, då ställer de gärna upp.

– Vi är framför allt här för att köra och ha roligt, sedan får vi försöka komma så högt vi kan med de förutsättningar vi har, säger Simon. Det är ju bara jag och farsan som skruvar men vi gör vad vi kan och försöker ha roligt tillsammans och det är kul att få vara med i V8 Thunder Cars.

För Ronny Olsson är det tredje gången som han är med och kör i V8 Thunder Cars och det känns lite speciellt att göra det på just Ring Knutstorp.

– Det är jätteroligt, det här är min hemmabana och jag är faktiskt uppväxt här i Kågeröd på¨70-talet, säger Ronny. Jag var ofta här och tittade på de stora grabbarna när de var här och körde. Det var en dröm att få köra här någon gång och när jag fyllde femtio lovade jag mig själv att köra här på riktigt, och nu är vi här.

Under fredagen avverkades tre testpass, två inofficiella och ett officiellt. Ronny körde ett pass, Simon två och så här långt är det en knapp fördel på ett par tiondelar för Simon i familjekampen. I morgon väntar en intensiv dag då både kval och två race ska avverkas.