Rekordstort startfält till Grande Finale – 25 bilar till start!

V8 Thunder Cars avslutar säsongen 2022 med ett rekordstort startfält. Till Grande Finale på Mantorp Park kommer hela 25 bilar till start! Några deltagare är helt nya, andra har kört tidigare och valt att rulla ut sina bilar ur garagen lagom till finalen, och från Finland ansluter fyra förare – det har varit en fantastisk utveckling för V8 Thunder Cars deltagarantal under det senaste året.

– Vi inledde fjolårets säsong med ett tiotal bilar på startlinjen och avslutade den med femton. I år inledde vi med femton och avslutar med 25, säger Anders Conradzon som på uppdrag av V8 Thunder Cars förarförening driver serien genom Performance Racing.

– Intresset för vår serie har exploderat och det hör av sig nya intressenter varje vecka. Efter två tuffa pandemisäsonger känns det enormt kul att vi har kunnat växa så här mycket.

Senast V8 Thunder Cars hade så många bilar på startlinjen var 2016 då 26 bilar deltog i premiären på just Mantorp Park, men då ingick tävlingen i ett utbyte med det finländska V8 Thunder-mästerskapet där V8 Thunder Cars gästade Finland senare under säsongen vilket förklarade deltagarantalet.

– Det är jättekul att finländarna väljer att komma hit trots att vi inte har något utbyte i år, fortsätter Anders. De har ju förstås sett vår utveckling här och som jag förstår det är det flera av dem som funderar på att köra full säsong med oss nästa år och de är naturligtvis varmt välkomna.

Tre av de svenska förare som kör Grande Finale har kört V8 Thunder Cars tidigare. Charlie Ahlberg körde finalen i fjol och tog poäng i båda heaten. Nu är han tillbaka och hoppas på nya framgångar. Tomas Åkerlund körde full säsong för Racebil.se i fjol och gör ett inhopp i Performance Racings V8TC-Experience Car. Mats Nilsson, som körde full säsong 2018 och 2019, med en pallplats på Ring Knutstorp som bästa resultat, har dammat av bilen för ett finalinhopp.

Den fjärde svensken som är ny i fältet till finalen är Anders Gustavsson som har köpt Sten Jarls Ford Mustang. Anders har tidigare kört SSK med framgång under många år och nu växlar han upp till V8 Thunder Cars med siktet inställt på full säsong nästa år. Det blir en spännande V8TC-debut för Anders som hoppar in i ett riktigt getingbo.

– Jätteroligt med nya förare som tillkommer som dessutom har siktet inställt på att köra full säsong nästa år, säger Anders. Till Anderstorp kom Dennis Jurlestam till start, nu är det Anders Gustavsson som vi hälsar välkommen till klassen.

Från Finland kommer fyra chaufförer. Förutom Harri Salminen som även var med i Anderstorp senast kommer den starke Toni Lähteenmäki, flerfaldig finländsk mästare, till start tillsammans med Jarkko Tähtinen och Petri Ortju.

Även om mästerskapet redan är avgjort, Andreas Nilsson säkrade titeln i förra tävlingen i Anderstorp, så blir det en rykande final för V8 Thunder Cars och publiken kan se fram emot kul racing.

– Det blir en final som förhoppningsvis inte bara är en avslutning på säsongen utan även början på nästa, avslutar Anders Conradzon. Om vi gör som i fjol och inleder nästa års säsong med lika många bilar som i finalen, då går vi ett fantastiskt 2023 till mötes.

Förutom V8 Thunder Cars blir det final även för STCC och Porsche Carrera Cup Scandinavia (med IndyCar-stjärnorna Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist som gör ett gästinhopp), Porsche Sprint Challenge, Ginetta GT5 Challenge, Radical och Formula Nordic på Mantorp Park.

För mer information om Grande Finale på Mantorp Park, se https://www.stcc.se/race/mantorp/