Persson vann när Graff bromsade bort sig

Emil Persson tog hem det första V8 Thunder Cars-heatet på 50-årsfirande Anderstorp Raceway men det var Alexander Graff som inledde bäst genom att rycka åt sig en ledning på nära två sekunder i inledning av det regnblöta racet. Emil Persson knaprade in på avståndet och låg i bakluckan på Graff mot slutet av racet men den väntade duellen uteblev när Graff bromsade på sig och åkte av.

– Vi hade bra fart i bilen och teamet gjorde ett jäkla bra jobb med att få till en setup för regnet, säger Emil. Graff hade bra fart men våra däck fungerade bra och jag fick en allt bättre känsla i bilen ju längre racet gick. Det var bara synd att jag och Graff inte fick fajtas ända in i mål.

Tvåa blev Marcus Palnér för Team Pampas. Placeringen innebär att han klättrade i tabellen till en andraplats före Graff. Teamkompisen Christoffer Bergström körde till sig en fin tredjeplats men glädjen över det solkades något när han i det påföljande Porsche-racet kraschade svårt. Christoffer klarade smällen för egen del men med bilen blev det värre.

Andreas Nilsson, racebil.se, gjorde sitt bästa resultat någonsin i V8 Thunder Cars och tog en välförtjänt femteplats. 

Kompletta resultat för Heat 1, klicka här!

Mästerskapstabell hittar du här.