Graff kvalsnabbast på Anderstorp

Alexander Graff tog pole position inför morgondagens två V8 Thunder Cars-heat på 50-årsfirande Anderstorp Raceway. Men det satt hårt inne. Graff låg länge tvåa bakom Emil Persson och när en  gulflaggsperiod inträffade sent under passet såg Graffs chanser att förbättra sin tid ut att vara borta. Men på det allra sista försöket lyckades han sätta en varvtid som bara var tre hundradels sekund snabbare än Perssons.

– Jag trodde inte att det skulle vara möjligt att ta hem det här, säger Graff. Jag åkte bra med gamla däck, gick in och bytte till nya men fick säkerhetsbil direkt. Jag klämde till under de två varv som var kvar och det gick på det absolut sista –  det känns riktigt skönt.

Emil Persson, Bryntesson Motorsport, var dryga sekunden efter Graff på lördagens inledande test och utsikterna att kunna utmana om kvalsegern såg avlägsna ut.

– Jag trodde inte att det skulle gå, säger Emil. Det började snurra i huvudet och jag tänkte att ”fan vad snabb han är”. Det fick mig att börja grubbla på var jag skulle hitta tiden.

Men Emil hittade tiden redan på det andra kvalvarvet då han körde på 1.37,337, en tid som var den snabbaste fram till att Graff gick in i depå och bytte till nya däck. Men Emil var nöjd med sin kvalinsats ändå.

– Det var ett bra kval, jag klantade mig lite på mitt andra försök och bromsade på mig. Jag kunde nog ha förbättrat mig. Men det är kul att vi pushar varandra, jag och Graff.

Morgondagens väderprognoser säger att det kan bli regn och då är det helt nya förutsättningar som gäller för deltagarna.

– I regn är det allitd bra att stå långt fram på grund av sikten, säger Graff. Det är många som inte har kört de här bilarna i blött, det kommer att bli lärorika varv om det blir regn.

Trea i kvalet blev Christoffer Bergström, Team Pampas, och bakom sig har han Edvin Hellsten, Nova Racing. Mästerskapstrean Marcus Palnér hittade inte riktigt farten och startar femma framför Freddie Magnusson.

Hemmaföraren Kristoffer Lundström förbättrade sig i kvalet jämfört med testet men har en bit kvar för att kunna utmana om placeringarna i toppen. Idag blev det åttonde bästa tid och start bakom en annan rookie för i år, Robert Paulsson från Bryntesson Motorsport.

De fyra sista positionerna upptogs av Mats Nilsson, Andreas Nilsson, Anders Conradzon och Jocke Johansson. 

Fullständigt resultat