Palnér redo utmana

namnlöst-1-19

Flera säsonger i rad har han legat runt fjärde, femteplatsen och slagits, alldeles i skuggan av den absoluta toppen i V8 Thunder Cars – nu är Marcus Palnér redo att kliva ut i rampljuset tillsammans med Team Pampas. Siktet är inställt på att utmana om titeln i årets V8 Thunder Cars och i helgen börjar jakten när Vårracet avgörs på Mantorp Park.

– Vi ska fortsätta där vi började förra året, vara med och slåss i toppen, säger Marcus. Vi ska vinna, det är därför vi är här och allt annat är en besvikelse.

Det var till i fjol som Marcus team flyttade in under Team Pampas tältdukar i depån. Tillsammans med teamkollegan Christoffer Bergström och racingnestorn Börje Wessman som coach och koordinator gjorde de stora framsteg. Nu är det dags för nästa kliv i utvecklingen.

– Den nya konstellationen med Börje och Team Pampas har känts väldigt bra, fortsätter Marcus. Vi började bra i fjol men sedan hade vi tre nollor som tog hårt i poängsammandraget. Men vi hade jävligt bra fart och till i år har vi bättre förutsättningar än någonsin.

I likhet med fjolårets säsong har Marcus öppnat bra. På försäsongstestet var han näst snabbast, och i dagens test inför helgens premiär på Mantorp Park var han återigen näst snabbast, bara tiondelen bakom regerande mästaren Alexander Graff.

I morgon, lördag, körs det kval 12:30-12:50. Följ kvalet live på https://livetiming.getraceresults.com/mbracesupport#screen-results