Monstervarv av Lindberg i kvalet

namnlöst-1-26

Med ett monstervarv på 1.18:870 körde Mattias Lindberg, 23 år från Vankiva, snabbare runt Mantorp Park än någon annan V8 Thunder Cars-förare har gjort tidigare. Lindberg var 0,244 sekunder snabbare än regerande mästaren Alexander Graff. Trea i kvalet blev Marcus Palnér.

– Det känns som om jag har riktigt bra fart, säger Mattias. Men mitt snabbaste varv kändes inte sådär extremt bra, det ett varv utan några misstag med lagom mycket ladd hela tiden.

Frågan är om Mattias Lindberg, Bryntesson Motorsport, kan omvandla kvalfarten till segrar i morgondagens båda heat.

– Det tror jag, mina tre snabbaste varv var minst lika bra som Graffs bästatid och jag brukar vara bra på att hålla liv i däcken, säger han. Jag ska försöka ta starten, vilket inte brukar vara några problem, jag är vass på att starta, och sedan ska jag kötta på för att skapa en lucka.

Regerande mästaren Alexander Graff, Memphis Racing, körde också snabbt, mycket snabbt, men det räckte inte mot Lindberg.

– Det är en besvikelse, säger Alexander. Tiderna säger något annat än känslan i bilen. Vi har lite att fundera på men vi känner oss rätt säkra på åt vilket håll vi ska gå. Race är en helt annan sak än kval.

Trea i kvalet blev Marcus Palnér, Team Pampas. Palnér har varit snabb under test och försäsong och det var han nu med.

– Jag är nöjd med positionen, den är okej, men missnöjd med tiden, säger Marcus. Jag tycker att ska kunna prestera bättre. Men det ser bra ut inför racet, vi har innern in i första böj.

Marcus teamkompis i Team Pampas, Christoffer Bergström, gjorde en kanoninsats i kvalet och körde in som fyra, hans bästa kvalresultat någonsin. Och detta med en ny motor efter att den gamla rasade under fredagstestet efter att han kört av en oljeslang i en avåkning.

August Krokström blev bäste debutant med en femtetid och placerade sig strax före veteranen Freddie Magnusson som den här gången inte riktigt hittade farten.

Sjua blev en annan debutant, Edvin Hellsten från Hovås. Simon Magnusson slutade åtta efter att ha stått parkerad med tekniska problem under merparten av passet. Emelie Liljeström slutade nia och Mathias Randwiir tia. Petri och Markku Blomqvist rundade av fältet på elfte och tolfte plats.

 

Resultat V8 Thunder Cars, Vårracet, Mantorp Park

Kval

1. Mattias Lindberg, Ford Mustang, Bryntesson Motorsport 1:18.870
2. Alexander Graff, Chevrolet Camaro, Memphis Racing +0.244
3. Marcus Palnér, Chevrolet Camaro, Team Pampas +0.964
4. Christoffer Bergström, Chevrolet Camaro, Team Pampas, +1.293
5. August Krokström, Chevrolet Camaro, Krokström Race Engineering, +1.632
6. Freddie Magnusson, Chevrolet Camaro, Memphis Racing, +1.647