Memphis Racing satsar på V8 Thunder Cars och NASCAR

Bara dagar efter säsongsavslutningen på Mantorp Park i slutet av september presenterade Memphis Racing sin treårssatsning på Freddie Magnusson i V8 Thunder Cars. Nu börjar också framtiden för den satsning på Alexander Graff som utannonserades redan i våras klarna. Målet är att Graff nästa år ska köra NASCAR Whelen Euroseries och försöka återta mästerskapstiteln i V8 Thunder Cars.

– Vi jobbar med målsättningen att Alexander ska kunna dubblera i NASCAR och V8 Thunder Cars och det kommer att ställa extremt höga krav på allt från logistik till ingenjörer. Vi ställer inte upp för att bara delta, vi gör det för att vinna och vi vet vilken nivå som gäller i båda mästerskapen vilket märktes inte minst i våras då vi bara var 99.99 procent på tårna och fick se oss ett par tiondelar efter i SM-premiären.

I år slutade Memphis Racings förare, Alexander Graff och Freddie Magnusson, på en andra respektive fjärdeplats i SM för V8 Thunder Cars. Det vill Richard Berggren ändra på nästa säsong.

– Målet är att mästerskapstiteln ska tillbaka till Åhus och Memphis Racing och vi vet redan nu att vi har vad som krävs på förarsidan och i depån för att lyckas, fortsätter han. Vi kommer att komma till start med minst två bilar i nästa års V8 Thunder Cars. Den ena bilen vid sidan av Freddie Magnusson är redan bemannad men vi kommer inte att presentera fler förare för nästa säsong förrän vi har hela vår lösning klar, inklusive Alexander Graff då det är två mästerskap som körs i NASCAR Euroseries, ett där den ena är för proffsförare och ett för juniorer och de som inte nått proffsstatus ännu. Till den andra platsen finns en tilltänkt förare som kan utmana där också.

Tidigare i veckan testade Alexander Graff NASCAR Whelen Euroseries på italienska Franciacorta-banan med lyckat resultat och snabba tider som fick ögonbrynen att höjas på alla i depån.Tillsammans med ett fyrtiotal duktiga förare, däribland F1-stjärnan Daniil Kvyat, fick han känna på amerikansk racing i NASCAR-tappning och känslan var inte avlägsen från den bil han har kört i V8 Thunder Cars.

– Jag har alltid haft lätt att anpassa mig till nya bilar och nya banor. Bilen är ganska lik den jag kör i svenska V8 Thunder Cars även om däcken har mindre grepp och möjligheterna till inställningar är färre. Det var skönt att känna att farten fanns där direkt, säger Alexander Graff.

För Memphis Racing börjar den svenska racingsäsongen den 4-5 maj nästa år när V8 Thunder Cars har premiär på Ring Knutstorp.


V8 Thunder Cars 2018

4-5 maj Ring Knutstorp
16-17 juni Anderstorp
7-8 juli Västkustloppet, Falkenberg
18-19 augusti Kanonloppet, Karlskoga
1-2 september Ahvenisto, Finland
21-22 september Final, Mantorp Park