Linus Holgersson tillbaka på banan igen – debuterar i V8 Thunder Cars

Linus Holgersson, 20 år gammal, från Mjölby är tillbaka på banan igen efter två säsongers uppehåll. Den före detta DS3 Cup Sweden-föraren kommer i helgen att köra en av två V8TC Experience-bilar när V8 Thunder Cars kommer till Mantorp Park i helgen.

– Det har varit en dröm för mig att köra V8 Thunder Cars ända sedan jag var liten grabb och smög runt i depån och kollade på de här bilarna, säger Linus. Min pappa Peo har ju varit med och skruvat hos Bryntesson Motorsport och de har också pushat på för att vi ska börja.

Det blir inte första gången som Linus kör en V8TC-bil, i våras testade han några varv på Ljungbyhed.

– Det var så jäkla kul, det är en rolig bil att köra, säger han. Den kanske ser lite stor och klumpig ut men det är en riktigt bra bil att köra, med bra väghållning.

Senast Linus tävlade var det i DS3 Cup Sweden där han slutade tvåa i mästerskapet, året dessförinnan blev han fyra i Renault Junior Cup. Men 2020 blev det tyst om Linus. Racingkarriären fick sättas på väntläge.

– Jag har varit borta ett tag på grund av operationer, jag har haft problem med nerverna i ena armen och blev tvungen att operera, säger Linus. Det är förmodligen mina år inom motocross som har ställt till det men nu känns det äntligen bra igen.

I helgen är väntan över och Linus får äntligen sätta sig bakom ratten på en tävlingsbil igen och det är ingen tillfällighet att det blir på hemmabanan Mantorp Park.

– Det är ju min hemmabana och det var lite därför jag valde att köra där. Jag har kört några varv där förut och känner att jag kan lägga fokus på körningen..

Helgen tävlingar på Mantorp Park, Grande Finale är egentligen Grande Semifinale för V8 Thunder Cars och de klasser som ingår i STCC-paketet då detta är säsongens näst sista tävlingshelg. Finalen kör helgen därpå den 8-9 oktober på Ring Knutstorp. Tävlingarna på Mantorp Park inleds redan på fredag den 1 oktober med test och de två raceheaten körs på söndag den 3 oktober. Tävlingarna kan följas på plats, se www.mantorppark.com för biljetter, eller via STCC+, se www.stcc.se för mer information.