Dennis Jurlestam gör V8TC-debut på Mantorp Park

Legends-föraren Dennis Jurlestam från Åkersberga gör debut i V8 Thunder Cars i helgens V8 Thunder Cars-tävlingar på Mantorp Park och han ser fram emot att få kliva in i en fullstor bil efter tre säsonger i Legends Cup. Dennis kommer att sitta i en av de två V8TC Experience-bilarna som är uthyrda i helgen.

-Jag är väldigt laddad, säger Dennis. Jag har aldrig kört bil med slicks på bana tidigare och det ska bli väldigt spännande att se hur mycket det håller i i kurvorna. Stående start blir också ett nytt moment för mig.

Att Dennis är sugen på V8 Thunder Cars är kanske inte så konstigt. Pappa Kenneth körde Camaro Cup på 90-talet och Dennis var med ute på banorna.

– Det är hans fel att jag håller på med det här. Han har försökt att hålla mig ifrån det här, han blev faktiskt förbannad när jag köpte en Legends-bil, skrattar Dennis. Det är så kul med racing att man inte kan sluta när man väl börjat, det är det som är problemet.

För Dennis är inhoppet i V8TC Experience-bilen en möjlighet att få lite erfarenhet inför framtiden.

– Det är ett vettigt koncept, om man vill testa på, säger han. Vi hoppas få till en satsning till nästa år och då måste man känna på grejerna och få en känsla för hur det fungerar rent praktiskt.

Helgen tävlingar på Mantorp Park, Grande Finale är egentligen Grande Semifinale för V8 Thunder Cars och de klasser som ingår i STCC-paketet då detta är säsongens näst sista tävlingshelg. Finalen kör helgen därpå den 8-9 oktober på Ring Knutstorp. Tävlingarna på Mantorp Park inleds redan på fredag den 1 oktober med test och de två raceheaten körs på söndag den 3 oktober. Tävlingarna kan följas på plats, se www.mantorppark.com för biljetter, eller via STCC+, se www.stcc.se för mer information.