Linus Holgersson klar för V8 Thunder Cars 2022

En lång vinter är över och nu är Linus Holgersson, 21 år från Mjölby, redo att rulla ut ur garaget med sin Chevrolet Camaro för att utmana i årets V8 Thunder Cars-mästerskap. För Linus, som gjorde ett mycket lyckat inhopp på Mantorp Park i fjol då han blev fyra och femma i de båda heaten, blev tävlingen startskottet för att ta klivet upp i V8 Thunder Cars på allvar.

– Den tävlingen blev ganska avgörande för vår satsning på att komma till start i år, säger Linus. Resultatet var ett plus i kanten men vi fick framförallt känna på vad klassen går för, gemenskapen i depån, uppleva känslan av fart och allt annat runtomkring.

Efter tävlingen på Mantorp Park i fjol inleddes arbetet med att få alla bitar på plats för att kunna köra full säsong i V8 Thunder Cars i år. Bil köptes in, men det är bara en liten del av allt arbete som krävs.

– Vi har gått igenom bilen, gett den en ny design, och vi har lagt ned mycket annat jobb över vintern, fortsätter Linus. Jag har jobbat hårt med mina samarbetspartners för att få till den här satsningen. Nu är vi är äntligen klara för start.

Med på satsningen är pappa Peo, själv motorintresserad med erfarenhet av att skruva åt tidigare mästarteamet i klassen, Bryntesson Motorsport.

– Jag är fantastiskt stolt och glad över att vi har fått till den här satsningen, säger Peo. Det är helt otroligt hur alla runtomkring oss har ställt upp på Linus för att det här ska bli verklighet.

För Linus är stödet från pappa Peo viktigt.

– Det är en trygghet för mig att ha honom med, säger Linus. Han har varit med mig sedan jag var tre och ett halvt år när jag började med motocross.

Peo kommer att bli teamchef och han kommer att basa över ett ambitiöst men litet team. Linus har fått ihop det gäng som behövs för att driva en satsning som han tror på.

– Ska vi göra det så ska vi göra det ordentligt, säger Linus. Vi har två mekar, August Krokström och Jonathan Sundell. Sedan hjälper Erika Blomberg till genom att ta hand om mat och catering i depån.

Senast Linus tävlade full säsong var det i DS3 Cup Sweden där han slutade tvåa i mästerskapet 2019, året dessförinnan blev han fyra i Renault Junior Cup. Talang finns och Linus har höga ambitioner att fortsätta leverera bra resultat.

– Jag siktar på en plats bland de fem i toppen, säger Linus. Och jag hoppas också kunna vara med och slåss om segern i juniormästerskapet.

Den 13-14 maj står Linus Holgersson på startlinjen när är det premiär för V8 Thunder Cars på Scandinavian Raceway i Anderstorp. Om Linus kan leverera resultat som han gjorde i sitt inhopp på Mantorp Park i fjol, då får konkurrenterna se upp.