Conny Strandberg till start – kör tre tävlingar i V8TC

#8 Conny Strandberg
#8 Conny Strandberg

Det blir en Strandberg på startlinjen i årets V8 Thunder Cars men det är inte den regerande mästaren Dennis Strandberg – han jobbar för fullt för en spännande satsning i år, men det blir inte V8 Thunder Cars – det är istället pappa Conny som kommer att köra mästarbilen för det egna teamet Snake Pit Garage i tre av årets V8TC-tävlingar, i premiären på Anderstorp, Västkustloppet och i finalen på Mantorp Park.

– Jag är jättesugen, jag provade bilen i höstas och det var jäkligt fräckt, säger Conny. Det här är ju något jag har haft på min ”bucket list” men det blir ingen lätt uppgift.

Conny, som blir 62 i år, har hållit på med motorsport i många år. Under många år tillhörde han, tillsammans med sin ex-fru Johanna som var burkslav, den svenska eliten i sidvagnscross och på meritlistan finns även ett par VM-tävlingar med där paret plockade poäng.

– Vi körde ihop i sju år och vi hade jättekul. Johanna är en av två tjejer som har tagit VM-poäng och oftast är det chauffören som har fått allt fokus men när vi körde var det tvärtom.

Efter sidvagnscrossen har Conny hunnit med att prova på ett par race i Ginetta G20 och efter testet i höstas i mästarbilen så är han redo för att ta över ratten efter sonen Dennis som kommer att hjälpa till med tips och råd. 

– Dennis är en av de bättre tränarna men att göra det han ber mig om är en annan sak, säger Conny. Jag vill inte ta det till den gränsen, jag kommer att ta det fram till den gränsen utan att bli dumdristig.  Jag ska ha kul och ha en hel bil med mig hem.

Den regerande V8 Thunder Cars-mästaren Dennis Strandberg, som kommer att presentera sin satsning inom kort – kommer också att vara på plats när pappa ska köra V8 Thunder Cars.

– Han har ganska goda chanser, säger Dennis. Jag var imponerad när han provade bilen i höstas i ett test på Ljungbyhed. Sist lär han inte bli så det ska nog bli bra.

För Conny väntar nu några spännande veckor tills det är dags för premiären på Anderstorp den 13-14 maj. Dessförinnan blir det ett officiellt test på Ring Knutstorp den 25 april.

– Jag är hypernervös redan nu och har svårt att sova, det här kommer att bli läskigt, skrattar Conny.