LEMMY 500 – finalen alla vill vinna

På lördag är det dags för årets rock- och raceparty när LEMMY 500 avgörs på Ljungbyhed Park. Uppsala-föraren Alexander Graff, Memphis Racing, toppar V8 Thunder Cars-tabellen med 17 poäng tillgodo på tvåan, regerande mästaren Mattias Lindberg, Bryntesson Motorsport. Det är 54 poäng att köra om och titelfajten är långt ifrån avgjord. Vems bil som kommer att hissas upp på scenen innan de brittiska hårdrocklegendarerna Saxon drar igång sin konsert, är en öppen fråga.

– Det här blir den fränaste finalen vi har haft i Sverige på många år, säger Graff. Om det bara är ett race man ska vinna så är det LEMMY 500. Vi åker ned för att vinna, vi kör inte bara för poäng, vi måste hindra vår värste konkurrent att ta full pott och då är det segrar som gäller.

I fjol gick Mattias Lindberg in i V8 Thunder Cars-finalen med fem poängs underläge men när krutröken lagt sig toppade han tabellen. I år är förutsättningarna tuffare.

– Allt måste gå nästan oförskämt bra om jag ska klara det men det är inte omöjligt, säger Hässleholmsföraren. Det känns ändå bra att jag har möjlighet att avgöra det själv och det är inte säkert att Graff är tvåa bakom mig heller. Det finns andra, som Andreas Wernersson, Andreas Ahlberg och Stein Frederic Akre som är snabba och kan plocka lite poäng från honom.

Bakom Graff och Lindberg lurar den norske fartfantomen Stein Frederic Akre, Team Trysil. I fjol tappade han tredjeplatsen i mästerskapet på målsnöret till Andreas Ahlberg.

– Det ska inte hända igen, säger Akre. Jag ska göra vad jag kan för att försvara den och kanske till och med utmana om andraplatsen i tabellen. Målet är att vinna i helgen men det kommer att bli hårt. Det är en fem, sex man som kan vinna.

Bakom de tre i toppen jagar ett gäng förare med Marcus Palnér i spetsen, tätt följd av Freddie Magnusson och Andreas Ahlberg. En förare som mycket väl kan utmana är också Andreas Wernersson som ju tog en seger just på Ljungbyhed när årets andra deltävling kördes. En varning utfärdas även för Mattias Lindbergs teamkamrat, Joakim Forsell, som gjorde en övertygande debut i klassen senast i Finland.

Mästerskapsställning inför LEMMY 500

1. Alexander Graff 185
2. Mattias Lindberg 168
3. Stein Frederic Akre 135
4. Marcus Palnér 96
5. Freddie Magnusson 90
6. Andreas Ahlberg 89
7. Andreas Wernersson 82
8. Jonas Fors 41
9. Erik Stillman 36
10. Joakim Ahlberg 34

Sveriges största och tyngsta SM-klass i racing gör upp när det är dags för SEASON FINALS på LEMMY 500 den 24 september på Ljungbyhed Park! Denna actionspäckade helg körs till minne av Motorheads bortgångne frontman, den legendariske Lemmy Kilmister. Brittiska bandet SAXON spelar på lördagskvällen och tillsammans med Motörheads kvarvarande medlemmar Mikkey Dee och Phil Campbell hyllar de Lemmy i ett extranummer där de spelar några av Motörheads största hits. Både fredag och lördag kväll spelar Gil Edwards and the Vintage Chiefs och Hardballs, två av de hetaste banden i Norden just nu.

Superhelgen är till för hela familjen. Axels Tivoli är på plats med häftiga attraktioner. Det finns marknadsstånd, bilutställning och mycket mer. På racingbanan får vi utöver V8 Thunder Cars även Legend Cars som är racingunderhållning på högsta nivå – missa inte årets racingfest som avgörs i strålkastarljus!

Biljetter på Ticketmaster.se

Ansök om pressackreditering här: http://v8thundercars.com/?page_id=1382