Joakim Forsell klar för V8 Thunder Cars

Stockholmsföraren Joakim Forsell gör debut i V8 Thunder Cars för Bryntesson Motorsport. Forsell ersätter Erik Stillman i de två avslutande tävlingarna på säsongen, den första körs redan i helgen i Ahvenisto, Finland. Den 24 september väntar finalen på Ljungbyhed, LEMMY 500, för Joakim Forsell och hans Ford Mustang.

– Det här blir en rolig utmaning som jag hoppas kan öppna möjligheter för mig framöver, säger Joakim Forsell. Jag har testat bilen tidigare, den svarar bra och är skön att köra.

Joakim Forsell, som i år har tävlat i Legends Cup, har meriter sedan tidigare. 2010 vann han JTCC och 2012 slogs han återigen om JSM-titeln i Clio Cup JTCC mot bland annat Mattias Lindberg, som nu blir hans teamkamrat i Bryntesson Motorsport, och Andreas Wernersson, även han numer i V8 Thunder Cars.

– Vi känner Joakim sedan han testade för oss tidigare och han är en förare med en bra meritlista, säger teamchefen Tony Bryntesson. Joakim har alla förutsättningar att göra ett bra jobb åt teamet i de avslutande tävlingarna.

Erik Stillman, som har kört för Bryntesson Motorsport sedan i fjol, tar paus i sin satsning på racingkarriären.

– Även om jag har tagit ett steg i utvecklingen som förare har det varit ett tufft år och jag känner att jag har nått taket för min utveckling i år. Istället för att köra på i samma hjulspår i de avslutande tävlingarna väljer jag att ta ett omtag tillsammans med mina sponsorer och alla de som har stöttat mig för att komma igen framöver, säger Erik Stillman.

– Det här blev en bra lösning för alla parter. Erik har utvecklats som förare, han har haft ett bättre år resultatmässigt än i fjol, och har representerat Bryntesson Motorsport på ett bra sätt, säger Tony Bryntesson. I Joakim Forsell har vi en ung, hungrig och mycket kompetent förare som har visat att han är en vinnare, det är en förare som vi tror kan övertyga trots att han går in detta med mycket kort varsel – vi ser fram emot att han tar plats i teamet vid sidan av Mattias Lindberg.


Fakta Joakim Forsell

Joakim Forsell
Född: 1989
Klubb: Kungliga Automobil Klubben
Meriter: Svensk Juniormästare 2010, Skandinavisk Abarthmästare 2011, MKR Mästare 2005


Tävlingskalender V8 Thunder Cars

10-11 september Ahvenisto, Finland
24 september LEMMY 500, Ljungbyhed Park