Klart med Yokohama till 2018

Den svenska racingserien V8 Thunder Cars fortsätter sitt mångåriga samarbete med däcktillverkaren Yokohama. Tony Bryntesson, samordnare för V8 Thunder Cars, och Göran Bengtsson, General Manager för Yokohama Scandinavia, har tecknat ett nytt avtal för 2018.

– V8 Thunder Cars utsätter våra däck för de mest extrema påfrestningarna och det ställer krav på kunnande, kvalitet och prestanda – det är en utmärkt plattform för Yokohama, säger Göran Bengtsson. Vi får erfarenheter och kunskap i gengäld och det lägger grunden för att vi ska kunna vidareutveckla, inte bara våra prestandadäck, utan även våra däck till personbilsmarknaden.

– Yokohama har levererat däck, service och kunnande till V8 Thunder Cars i sex säsonger och vi är väldigt glada över att kunna få fortsätta samarbetet, säger Tony Bryntesson. Yokohama är representerade i många stora mästerskap i världen, bland annat världsmästerskapet för standardbilar, WTCC, och vi är stolta över att få vara en del av deras starka racingtradition.

Yokohama ligger i teknikens framkant när det gäller utveckling av däckteknologi och miljötänkande. Bland annat använder Yokohama apelsinolja istället för petroleumbaserade ämnen som bindmedel för det naturliga och syntetiska gummi som ingår i de däck som V8 Thunder Cars kör på. Tekniken utvecklades för Yokohamas racingdäck men numer återfinns den även i deras utbud för vardagsbilisterna.

– Yokohama förenar hög kvalitet med omtanke om miljön utan att kompromissa med däckens egenskaper. Den nya däckdimension som introducerades i fjol har fungerat perfekt, däcken har lång livslängd med bibehållen prestanda, vilket gynnar racingen, miljön och plånboken, avslutar Tony Bryntesson.