Karlskoga i topp i Karlskoga –
ny man på pallen

V8 Thunder Cars bjöd publiken på Gelleråsen Arena på dramatik och underhållning när Kanonloppet avgjordes under söndagen – och när målflaggan föll stod en ny segrare överst på pallen i form av Karlskoga-föraren Mikael Karlsson, Bryntesson Motorsport. Teamkompisen, Emil Persson, som har tagit sju raka segrar i årets mästerskap blev diskvalificerad efter en tjuvstart. Segern är Karlsson första på nitton år. Det var i fjol han gjorde comeback i racingen efter ett sjutton år långt uppehåll.

– Det här känns riktigt bra, säger Mikael. Det är min första seger sedan comebacken i fjol och det passade ju bra att få ta den på hemmaplan inför alla sponsorer och vänner som var på plats. 

Micke Nyman, Memphis Racing, var bara dryga två tiondelar bakom när målflaggan föll men Mikael var inte speciellt oroad över att konkurrenten närmade sig varv för varv.

– Jag hade honom i backspegeln men jag bromsade ganska tidigt och hade lite mer att ta av om det hade behövts. Kanske att Micke hade mer att ge men jag tror vi är rätt nöjda båda två med det här resultatet.

Micke Nyman, även han hemmahörande i Karlskoga och som dessutom har sin arbetsplats på Gelleråsen Arena, var strålande glad efter att ha följt upp sin tredjeplats under gårdagen med en andraplats idag.

– Det känns jättebra, det var pallen jag hoppades på inför helgen och vi tog väldigt många poäng, säger han. Jag tycker att vi bjöd på en riktig show med tät och ”fair” racing. Bäst är att vi har lärt oss hur bromsarna fungerar och vi hängde med riktigt bra, det var tajt över mållinjen.

Andreas Nilsson, Racebil.se, lyckades äntligen ta sin första pallplats i V8 Thunder Cars-karriären efter att ha radat upp tre fjärdeplatser i år som bäst. Norrtälje-föraren har på allvar etablerat sig bland de fem i toppen i år.

– Jättehärligt, även om racet var sådär för vår del. Jag fixade bromsvågen i förmiddags så bromsarna fungerade som de skulle idag men vi hade inte riktigt den där farten som vi brukar kunna ha här – men det var inte långt ifrån och det gav en fin tredjeplats.

Racet inleddes med en jättebatalj mellan mästerskapets toppduo, Emil Persson, Bryntesson Motorsport, och norrmannen Stein Frederic Akre. De båda växlade plats i ledningen under inledningsvarven men först försvann Akre med växellådsproblem och strax därefter tvingades Emil Persson i depå – diskvalificerad efter att ha missat att han fått en svartflagg efter tjuvstart. Bakom topptrion körde Mats Nilsson in på en fin fjärdeplats med Robert Paulsson strax bakom sig. Conny Brorsson, Marcus Lundström, William Nilsson, Gustav Berggren och Anders Conradzon utgjorde i nämnd ordning de övriga poängplockarna i Kanonloppet.

I mästerskapstabellen är Emil Persson i fortsatt och ohotad topp, men bakom honom växlade Stein Frederic Akre och Mikael Karlsson position. Mikael är nu tvåa i tabellen men på samma poäng som Akre.

Resultat

Mästerskapstabell