Jonas Fors utmanar Erik Stillman

IMG_0137Årets V8 Thunder Cars-säsong har blivit ett ordentligt lyft för Jonas Fors, 22-åringen från Ingarö strax utanför Stockholm. Förra året slutade han 23:a i SM-tabellen, i år ligger han elva bara en poäng efter Erik Stillman på tiondeplatsen.

– Inför säsongsstarten flaggade vi för att kampen om topp-10 blir hård, i synnerhet för oss som har begränsad erfarenhet av klassen, säger Jonas. I Skövde-premiären dök vi upp som gubben i lådan och åkte hem som sexa i tabellen, en prestation som kan upprepas men man måste ha fötterna på jorden och inse att alla kan ha en helg där allt klaffar bättre än andra helger.

Serietabellen har nu börjat stabilisera sig och efter varje tävling har Jonas och Erik bytt plats med varandra. De två har en lång historia på racerbanorna. I tre år har de tävlat mot varandra i över 50 tävlingar i karting i både Sverige och Europa.

– Det är oundvikligt att Erik Stillman är en verklig konkurrent i år när vi tittar på den första halvan av säsongen, konstaterar Jonas Fors. Vi är bra vänner i depån, men när hjälmen åker på gäller helt andra regler. Han känner mig på banan och jag känner honom. Att bli utmanad av en förare som vet alla dina styrkor, alla dina svagheter och hur denne ska provocera fram misstag hos dig på banan är en mardröm för vilken förare som helst.

I helgen är det Västkustloppet i Falkenberg som gäller och Jonas hoppas kunna förbättra sig i kvalet jämfört med tidigare.

– Jag ska försöka knipa en tionde startruta, vi har alltid fått köra upp oss till en placering bland de tio bästa men det skulle vara skönt att vara där redan när starten går, säger han. Banan är snabb och passar min personlighet. Det kommer att bli dynamiska race med klungbildningar och det är i de lägena jag är som starkast.

SM-tabell V8 Thunder Cars

  1. Alexander Graff 127
  2. Stein Frederic Akre 104
  3. Mattias Lindberg 85
  4. Marcus Palnér 60
  5. Andreas Ahlberg 48
  6. Fredric Magnusson 43
  7. Patric Sundel 38
  8. Hampus Lindkvist 38
  9. Joakim Ahlberg 24
  10. Erik Stillman 16


Tidsschema Västkustloppet: V8 Thunder Cars

Fredag 10 juli

11:05 Test
15:30 Kval

Lördag 11 juli

09:55 Heat 1
11:00 Förarpresentation i övre depån
14:50 Heat 2

Se Västkustloppet direkt i SVTPlay kl. 12:30 – 16:00