Internationell karriär i sikte med V8 Thunder Cars för Daniel Andersson

Daniel Andersson, 18 år, från byn Strandbaden utanför Höganäs i Skåne har siktet inställt på en professionell karriär som racerförare och vägen ut till den internationella arenan går via V8 Thunder Cars – redan i år kör Daniel final med V8 Thunder Cars som supportklass till NASCAR Whelen Euro Series på tyska Hockenheim och därefter väntar en testkörning i den europeiska versionen av den amerikanska NASCAR-serien.

– Jag kommer att köra hela säsongen i V8 Thunder Cars och målet är att vinna juniormästerskapet vilket ger mig en testkörning i NASCAR, säger Daniel.

Hur det går i det riktiga mästerskapet, riksmästerskapet i V8 Thunder Cars, det är en annan fråga men även där är målsättningen hög.

– Vi får se hur det går, jag vet inte hur bra de andra är och hur jag står mig mot dem men jag siktar så högt det går och hoppas på att åka hem med en pallplats från något race.

I fjol slutade Daniel tvåa totalt i Ginetta GT5 Challenge och vann juniorklassen med stor marginal under sin debutsäsong. Daniel är den tredje föraren i år, vid sidan av Sebastian Arenram och Dennis Strandberg, med bakgrund från Ginetta-klassen som har tagit steget till V8 Thunder Cars.

– Både V8 Thunder Cars och Ginetta är väldigt bra klasser där resultaten inte beror på hur mycket pengar man lägger. I klasser med låg budget och hög prestanda hänger det mer på föraren och det ger tajtare racing som ger alla chansen.

För Daniel fanns det också ytterligare en faktor som spelade in i beslutet att köra V8 Thunder Cars – ambitionen är att bli stor på riktigt inom racingen och bli professionell racerförare.

– Jag kommer inte att sluta förrän jag har lyckats med det. V8 Thunder Cars satsning på juniorer med möjlighet till provkörning av en NASCAR-bil har lockat och att också få köra internationellt med tävlingar i Finland och Tyskland för nästan samma peng som i Sverige.

Den 18-19 juli är det premiär för V8 Thunder Cars då Västkustloppet (publikfritt på grund av pandemirestriktioner) körs i Falkenberg.