Gör internationell racingkarriär med EuroNASCAR och V8 Thunder Cars

Pressrelease: EuroNASCAR – svensk version. Klicka här för originalversion!

NASCAR Whelen Euro Series fortsätter sin expansion i Europa med en imponerande hastighet inför den stundande säsongspremiären den 12-13 september i Italien. För skandinaviska racingfans och deltagare är det spännande nyheter – EuroNASCAR välkomnar nämligen de bästa förarna från V8 Thunder Cars att delta i NWES Drivers Recruitment Programme och det svenska mästerskapet kommer också att köra sin final som supportklass till EuroNASCAR på American Fan Fest på tyska Hockenheim den 17- 18 oktober.

För V8 Thunder Cars blir det final på Hockenheim där mästarna i de olika klasserna kommer att krönas – och de platser som är tillgängliga för klassen i Drivers Recruitment Programme kommer att fördelas enligt följande: topp tre i riksmästerskapet, topp tre i juniormästerskapet samt topp tre i Super Star-klassen för förare äldre än 40 år.

– NASCAR Whelen Euro Series har fortsatt att växa sedan starten 2009. Idag är EuroNASCAR ett av de främsta standardbilsmästerskapen i Europa och attraherar förare från hela världen till några av de bästa banorna i Europa, säger Jerome Galpin, vd för NASCAR Whelen Euro Series.

– Intresset för NWES växer definitivt i Skandinavien och vi har sett alltfler förare från regionen som deltagare i NWES. De är duktiga och har god erfarenhet tack vare den utmärkta V8 Thunder Cars-serien! Därför välkomnar vi de bästa förarna från V8 Thunder Cars att delta i vårt förarutvecklingsprogram och även mästerskapet till vår final, American Fan Fest på Hockenheim, som supportklass. Tillsammans kan vi hjälpas åt att få NASCAR och den amerikanska racingkulturen att växa i Skandinavien med målet att kunna arrangera ett EuroNASCAR-evenemang där i framtiden som ett led i utvecklingen av NASCAR i Europa.

V8 Thunder Cars, som har sitt ursprung i rakt nedåtstigande led till Superstar-klassen som den hette vid premiären 1975, kör med V8-motorer på 450 hästkrafter och amerikanska muskelbilskarosser över ett rörramschassi. Kalendern 2020 omfattar fem tävlingar, tre i Sverige, en i Finland och slutligen finalen tillsammans med NASCAR Whelen Euro Series på tyska Hockenheim. 2016 års V8 Thunder Cars-mästare, Alexander Graff, tog steget till NASCAR Whelen Euro Series 2018 och slutade nia i mästerskapet under sin debutsäsong i EuroNASCAR Pro-klassen.

– Att få komma till Hockenheim tillsammans med NWES är en fantastisk möjlighet för alla skandinaviska förare att ta del av det som amerikansk racing erbjuder. Racingvärlden erbjuder idag få möjligheter att ta klivet vidare i racingkarriären utan att behöva lägga enorma pengar. Vi skapar nu en möjlighet genom att visa på V8 Thunder Cars som ett första steg på vägen för att kunna tävla i NASCAR i Europa, säger Richard Berggren, koordinator för V8 Thunder Cars, vars team Memphis Racing också är representerat med en Chevrolet Camaro i EuroNASCAR.

– NASCAR Whelen Euro Series erbjuder unika möjligheter för att utveckla en racingkarriär och vi ser fram emot att en gång få se en skandinavisk förare att gå hela vägen till NASCAR i USA.

Första tävlingen för V8 Thunder Cars sker i Falkenberg, på Västkustloppet den 18-19 juli. NASCAR Whelen Euro Series har sin premiär planerad till Vallelunga i Italien den 12-13 september. Den 3-4 oktober besöker man Zolder i Belgien för att därefter bege sig till Hockenheim och American Fan Fest den 17-18 oktober.

För mer information, kontakta Richard Berggren: 044 7770084