Hemmabana för Filip Engdahl – fortsätter att sikta högt

Filip Engdahl är en av fyra juniorer i årets V8 Thunder Cars-mästerskap och han ligger totalt fyra i mästerskapstabellen. I premiären på Anderstorp blev det två pallplatser och även om det inte blev prispallen senast i Falkenberg tog han viktiga poäng. I helgen väntar Kvällsposten Newsrace på Ring Knutstorp, hemmabana för skåningen Filip och då siktar han högt.

– Det känns jättebra och det ska bli kul, säger han. Det är många supporters, familj och vänner som kommer och tittar och det är extra roligt att få visa hur det funkar och går till. Ring Knutstorp är en rolig bana att köra och jag har samma målsättning som tidigare, att ta så många poäng som möjligt i både junior- och riksmästerskapet. Vi ska göra det bästa utav det och hoppas på att vi har lite mer tur än i Falkenberg där vi hade lite problem med bilen.

För Filip har övergången från Ginetta, den bilklass han har kört de senaste åren, till betydligt snabbare V8 Thunder Cars gått överraskande smidigt, trots att han inte har testat bilen speciellt mycket. Erfarenheten från en säsong i den snabba GT4-klassen för två år sedan har varit till stor hjälp. Trots att säsongen blev kortare än tänkt på grund av pandemin fick Filip känna på samma höga farter som i V8 Thunder Cars.

Det är bilar som gäller både på och vid sidan av banan. I jobbet på Häggenäs Auto i Hörby säljer Filip allt från sportbilar till transportfordon.

– Tack vare att jag fick så mycket körtid i GT4 gjorde det övergången enkel. Det har gjort att jag inte behövde vänja mig så mycket vid farten i V8 Thunder Cars, den har kommit naturligt. Och jag har aldrig haft svårt att anpassa mig till olika bilar.

I juniormästerskapet ligger Filip tvåa i tabellen bakom främsta utmanaren Kristoffer Norling men det gäller också att hålla koll i backspegeln, där närmar sig Nicke Svensson och Linus Holgersson. Juniorernas framfart i mästerskapet har imponerat – Norling, Engdahl, Svensson och Holgersson ligger totalt trea, fyra, femma och tia i tabellen.

– Det är bara roligt att vi alla är med så pass bra och kan visa gubbarna att vi är farliga, säger Filip. Och det är också kul att kunna konkurrera med de som är i sin egen ålder.

Helgens tävlingar, Kvällsposten Newsrace på Ring Knutstorp den 22-23 juli, bjuder på ett späckat program med massor av underhållning vid sidan av racingen och på banan är det STCC TCR Scandinavia, Pro Superbike, Legends, V8 Thunder Cars och Radical som lockar med fantastisk racing.

För mer information om Kvällsposten Newsrace, klicka här!