Graff dubblerar i V8 Thunder Cars och Europa

testapril-1-10Regerande mästaren i V8 Thunder Cars, Alexander Graff, har förlängt sitt samarbete med sitt team, Memphis Racing. Den förnyade tvåårssatsningen innefattar V8 Thunder Cars och en ännu inte namngiven internationell racingserie.

– Det är fantastiskt att som förare ha backning av sitt team och teamets alla trogna samarbetspartners. Jag kommer att försvara min titel i V8 Thunder Cars från i fjol samtidigt som jag kan ta ett steg vidare ut i den internationella hetluften, säger Alexander Graff, som alltså kommer att dubblera bakom ratten ute på racerbanorna.

– Det kommer att bli mycket körning och som racerförare är det precis det jag vill ha och behöver. Det blir en dubbel utmaning för mig och det kommer att bli spännande år framöver.

Samarbetet mellan Memphis Racing och Indian Motorcycle/Victory Motorcycles och Exclusive Cars, Stockholm, är ett av de längsta i svensk motorsport och i år firar man tioårsjubileum.

– Alexander är inte bara en förare av absolut toppklass, han har varit en grym ambassadör för Victory Motorcycles och det ska nu komma Indian Motorcycle tillgodo både i Sverige och på den internationella arenan. Vi håller vårt långvariga samarbete med Memphis som en av våra “key factors” för Victory’s framgång i Sverige och vi ser redan att resan börjat fantastiskt med fokus på Indian Motorcycle, säger Stephan Nordström, Sales Manager, Indian Motorcycles.

På Exclusive Cars i Stockholm är man nöjda med att det är Alexander som håller i ratten.

– Alexander är en duktig förare och har alltid varit vårt förstaval. Vi har ett stort engagemang i svensk motorsport som är en stor del av vår marknadsföring. Det är också ett sätt för oss att finna drivna resultatinriktade individer till vår verksamhet där fokus till hundra procent ligger på kvalitet och att överträffa kundens förväntningar, säger Benny Janall, VD för Exclusive Cars.

Vilken internationell racingserie Alexander kommer att köra är inte officiellt ännu.

– Vi har sneglat söderut under ett par år och tror oss hittat ett upplägg som gör att vi direkt kan utmana om en europeisk titel. Vi kommer dock inte att avslöja planen förrän fram emot höstkanten men arbetet har inletts så det blir en del resande för Alexander. Jag kan dock avslöja att bilen kommer att ha tillräckligt med cylindrar för att inte behöva turbo, säger Kent Laurin, Memphis Racing

Den 5-7 maj är det premiär för Alexander Graff då SM i V8 Thunder Cars drar igång på Mantorp Park när Vårracet avgörs.