Femton deltagare klara för 2023 – V8TC fortsätter växa!

Starten Mantorp Park
Starten Mantorp Park

Den 1 december var den sista dagen att föranmäla sig till V8 Thunder Cars 2023 – när föranmälan stängde igen hade femton deltagare anmält sig för nästa säsong och det ser ut att bli en fortsättning på den deltagarexplosion som såg hela 24 bilar på startlinjen i årets Grande Finale på Mantorp Park.

– Intresset har varit enormt och att så många redan nu är anmälda till nästa säsong är helt otroligt, säger Anders Conradzon för Performance Automotive som driver mästerskapet på uppdrag av V8 Thunder Cars förarförening.

– Att vi redan nu har ett fullt startfält klart till nästkommande säsong skapar trygghet för klassen, deltagarna och arrangörerna. Vi vet att vi kommer att bjuda på ett bra mästerskap nästa år.

Så många anmälda så pass tidigt före nästkommande säsong har aldrig tidigare hänt i mästerskapets historia, inte under det nuvarande namnet V8 Thunder Cars och det bådar gott. Det går förstås fortfarande att anmäla sig till säsongen 2023 under de normala anmälningsvillkoren.

– Det är många utöver de som redan har anmält sig som jobbar på att komma till start nästa år, fortsätter Anders. Jag har en lista på ett tjugotal deltagare som är mycket intresserade av att vara med och det skulle förvåna mig om inte minst fem till tio av dem är anmälda till premiären 2023.

Förklaringen till det stora intresset för V8 Thunder Cars står att finna i klassens kultur, menar Anders Conradzon.

– Vi försöker hjälpa nya deltagare att ta klivet in i klassen genom att till med att hitta begagnade bilar och se till att de blir uppdaterade till gällande reglemente. Deltagare kan också få hjälp med att dela resurser med andra, det kan vara mekaniker eller depåplats, alla i klassen hjälps åt med att lägga pusslet, och framförallt ser vi till att alla kommer in i den fina gemenskap vi har i depån.

De femton föranmälda deltagarna kommer att presenteras vartefter fram till nyår men Anders Conradzon hoppas på att fler anmälningar kommer in innan det är dags för premiär nästa år.

– De som är intresserade av att hoppa på tåget kan fortfarande göra det genom att ladda ned anmälningsblanketterna på V8 Thunder Cars hemsida, säger Anders. Det börjar bli knepigt att hitta begagnade bilar på marknaden men den som behöver hjälp med det eller bara har frågor är mer än välkommen att höra av sig till mig – det finns inga problem vi inte kan hjälpas åt att lösa!

Är du intresserad av att delta? Klicka här för mer information!