Emelie Liljeström klar för Bryntesson Motorsport

sponsor-1-3

Emelie Liljeström, 21 år från Västerås, är klar för Bryntesson Motorsport och V8 Thunder Cars. Den 5-7 maj kryper hon ned bakom ratten på en Ford Mustang GT med 450 hästkrafter under huven för att köra premiären av årets V8 Thunder Cars-säsong på Mantorp Park.

– Det här känns jättebra, och det är underbart att ha en hel säsong spikad framför sig, säger Emelie. Jag har hela teamet bakom mig, och de har välkomnat mig med öppna armar.

Emelie började sin karriär med karting, vid 15 års ålder växlade hon över till Radical där hon 2013 slutade tvåa i SPVM RS-klassen. Via Clio Cup tog hon steget upp till STCC året därpå då hon körde för Brovallen Design. I fjol körde Emelie med framgång internationell långloppsracing vilket gav henne nyttiga erfarenheter.

– Jag var på pallen i alla tävlingar jag ställde upp i förra året, som bäst blev jag tvåa, säger Emelie. Motgångar är något man får lära sig hantera tidigt i karriären, nu fick jag lära mig att hantera framgångar och den erfarenheten tar jag med mig till V8 Thunder Cars.

– Målet för i år är att jag snabbt ska ta mig in i svensk racing igen, komma in i teamet och lära mig hur allt fungerar. Och några pallplatser tänker jag ta på vägen.

Teamchefen Tony Bryntesson ser fram emot årets säsong.

– Emelie är en duktig förare med stor potential vilket hon visade på vårt officiella test i höstas, säger han. Hon är en stor talang som har potential att göra mycket bra resultat. Jag ser verkligen fram emot att få arbeta med Emelie.

Vem som kommer att bli Emelies teamkollega är inte klart ännu men det kommer inte att dröja alltför länge. Årets första officiella test körs på Mantorp Park den 18 april.

– Vi kommer tillsammans med vår huvudsponsor BilMånsson att inom kort kunna presentera hela vår satsning för i år, säger Bryntesson. Räkna med att det blir en chaufför av mycket hög klass. Vi siktar på att utmana om titeln i år igen.