Dennis Strandberg klar för V8 Thunder Cars

Efter en krokig och brokig racingkarriär som startade 2013 med en mästerskapsseger i Ginetta GT5 Challenge och sedan fortsatte med British GT, TCR i Tyskland, inhopp i BTCC och en säsong i STCC 2017, är den 27-årige helsingborgaren Dennis Strandberg nu klar för V8 Thunder Cars.

– Det ska bli skoj som fan, säger Dennis. Jag testade på Ljungbyhed tidigare i år och det gick skitbra. Sedan dess har jag försökt få ihop det och häromveckan dök det upp en bil – min pappa och hans kompis Mats hade jobbat mer bakom kulisserna än vad jag visste.

Testet på Ljungbyheds Motorbana gjorde intryck på Dennis och det var många föreställningar som kom på skam.

– Jag hade samma fördom om V8 Thunder Cars som många förare i andra klasser har, att det är en stor, tung bil som man sladdar omkring med och som saknar bromsar men det är ju en riktig racerbil med bra grepp och riktiga bromsar.

Nu börjar arbetet med att sätta ihop teamet runt satsningen. Främst är det Dennis, pappa och kompisen Mats som kommer att driva teamet tillsammans med ytterligare en mekaniker.

– Det är ett konstigt år i år men vi har bil och budget att starta säsongen och tanken är att köra hela säsongen och vara med och slåss i toppen. Vi kan hålla ned kostnaderna, det är familjärt och roligt, lite som det var när vi började med racing, innan det blev för mycket pengar med i bilden.

En faktor som har spelat in i beslutet att köra V8 Thunder Cars är kostnaderna som Dennis menar ligger på en väldigt rimlig nivå.

– Det är aldrig billigt att hålla på med motorsport men här är det överkomliga priser, du kan ro ihop det och det känns görbart att få ihop en hel säsong. Nu har vi en långsiktig plan, lite det jag har saknat tidigare i min karriär, det har blivit ett år här och ett år där. Till slut tog det stopp så det här känns riktigt skoj.

Säsongen börjar den 18-19 juli då Västkustloppet avgörs i Falkenberg och då är det en laddad Dennis Strandberg som står på startlinjen.

– Jag har samma målsättning som alla borde ha som håller på med det här, att vinna mästerskapet – jag är sjukt taggad!