Conny och Tommie laddade inför V8TC-premiären

Conny Brorsson har laddat upp ordentligt inför årets V8 Thunder Cars-säsong. Efter tredjeplatsen i fjolårets mästerskap har han legat i hårdträning över vintern. Ny körstil har tränats in i simulator och det första testet på Ring Knutstorp visade att det har gett resultat.

– Jag var snabbare än min kvaltid i fjol och kunde köra för fullt, säger Conny. Jag hoppas att det kommer att ge flera tiondelar på varje bana. Hur långt det räcker, det vet vi inte.

Conny har några namn på listan över de konkurrenter han tror kommer att utmana om titeln. Bland annat nämner han Stein Frederic Akre, norrmannen som gör comeback med Team Trysil, och fjolårstvåan Andreas Nilsson.

#22 Conny Brorsson

– Akre är snabb vad han än sätter sig i och jag tror att Andreas och jag kommer att vara nästan identiskt jämna. Jag tror att vi har blivit snabbare båda två. Målsättningen är att ha fler poäng än Andreas när säsongen är över.

Teamet är detsamma som i fjol. Crew Chiefen Palle Falk är inne på sitt andra år tillsammans.

– I fjol körde vi i stort sett med samma setup hela året. Nu ska vi försöka utnyttja erfarenheterna från förra året.

Med i teamet finns också Tommie Eliasson som gör comeback i serien efter några års uppehåll. Inhoppet i fjolårsfinalen, där han slutade sjua och sexa i ett stenhårt startfält, visar att det finns kapacitet att hänga med i toppen.

#52 Tommie Eliasson
#52 Tommie Eliasson

– Han är en utmanare, säger Conny. Kommer han igång är han snabb. Samarbetet kommer nog att fungera bra, vi kommer bra överens.

Tommie har ägnat vintern åt förberedelser men det finns alltid mer att göra.

Tommies design på bilen matchar Connys – fast med andra färger.

– Det känns helt okej men man önskar alltid att man kunde ha varit mer förberedd. Vi gjorde ett bra genrep på det offciella testet på Ring Knutstorp. Det kommer att funka bra med Conny, han är väldigt trevlig och tekniskt kunnig. Jag tror att vi kommer att ha bra nytta av varandra.

Helgens tävlingar på Scandinavian Raceway i Anderstorp bjuder på högklassig racing. Porsche Carrera Cup Scandinavia, Ginetta GT5, Formula Nordic, Porsche Sprint Challenge och GT4 Scandinavia står på programmet tillsammans med V8 Thunder Cars. Tävlingarna inleds under fredagen med test och kval för V8 Thunder Cars del. På lördag körs de två avgörande heaten.