Conny Brorsson ser fram emot en perfekt helg

Det blev inte den start på säsongen som Conny Brorsson hade hoppats på när V8 Thunder Cars körde sin premiär i Anderstorp i maj. Eländet började redan i kvalet då Conny laddade alldeles för hårt i duggregnet – redan i första kurvan låg han i gruset. En fin uppkörning i det andra heatet till en femteplats var en klen tröst. Nu är det Västkustloppet som gäller och Conny har läget klart för sig.

– Jag ligger långt bak i tabellen och jag måste ligga på pallplats resten av säsongen om jag ska vara topp-tre i mästerskapet, säger Conny.

Kvalet i Anderstorp kom att prägla Connys premiärhelg. Att starta sist är ingen höjdare.

För att kunna ligga på pallplats gäller det att få till kvalet.

– Förhoppningsvis startar vi i första eller andra startled. Falkenberg är en favoritbana och jag brukar kvala bra där. Det gäller bara att ha en hel bil hela helgen. Det är många bilar i fältet och jag är lite orolig för starten in i första böj.

I V8 Thunder Cars gäller det att hushålla med däcken. Arton däck ska räcka en hel säsong och man kan inte alltid köra med fräscha sulor.

– Det finns många vilda teorier mellan förarna. Det är svårt att veta, det kan göra stor skillnad att kvala på nya däck.

Conny ser fram emot helgen. Västkustloppet är en klassiker och efter två pandemiår finns förhoppningar om att det kan bli en riktig publikfest.

– Jag tror att det kommer att bli riktigt bra med publik. Västkustloppet är en rolig tävling. Det blir en perfekt racinghelg!

I helgen den 8-9 juli, (8-10 juli för den som vill följa alla klasser) är det dags för sommarens verkliga racingklassiker, Västkustloppet i Falkenberg och Falkenbergs MK bjuder på ett späckat program med V8 Thunder Cars, Porsche Sprint Challenge, GT5 Ginetta, Formula Nordic, Legends Cup, Radical Cup Scandinavia och SSK-serien.

För mer information och biljetter: https://www.falkenbergsmk.se/tavlingar/vastkustloppet/