Andreas Nilsson till Västkustloppet i ledarposition

Andreas Nilsson åker till Västkustloppet i Falkenberg som ledare av Riksmästerskapet i V8 Thunder Cars. Efter två segrar i premiären i Anderstorp i maj toppar Norrtälje-föraren tabellen. I helgen väntar årets andra deltävling, det klassiska Västkustloppet i Falkenberg.

– Vi ska åka dit och göra vårt bästa, så som vi alltid gör, säger Andreas. Vi kör för mästerskapet och ska ta så många poäng som möjligt, det är tanken.

Det kommer att bli hårt motstånd i Falkenberg. Arton bilar står på startlinjen och att döma av premiären i Anderstorp kommer det att bli ännu tuffare. Bland annat pekar Andreas ut inhopparen Christoffer Bergström som normalt kör Porsche Carrera Cup Scandinavia som en av de svårare motståndarna.

– Han är snabb och tuff men även Brorsson (Conny), Eliasson (Tommy) och Akre (Stein Frederic) är med i matchen. Och juniorerna, som Norling (Kristoffer) ska vi inte räkna bort.

Frågan som alla ställer sig: Hur får han in skägget i hjälmen?

För Andreas Nilsson är det första gången sedan 2019 som han besöker Falkenberg.

– Vi hinner nog komma in i det, det är en kul bana med hög fart, kort och intensiv, och rolig som fan!

I helgen den 8-9 juli, (8-10 juli för den som vill följa alla klasser) är det dags för sommarens verkliga racingklassiker, Västkustloppet i Falkenberg och Falkenbergs MK bjuder på ett späckat program med V8 Thunder Cars, Porsche Sprint Challenge, GT5 Ginetta, Formula Nordic, Legends Cup, Radical Cup Scandinavia och SSK-serien.

För mer information och biljetter: https://www.falkenbergsmk.se/tavlingar/vastkustloppet/