Christoffer Bergström och Team Pampas till start i Västkustloppet

Christoffer Bergström och hans Team Pampas kommer till start i Västkustloppet den 8-9 juli. Senast Christoffer gjorde ett inhopp i V8 Thunder Cars var i fjolårsfinalen på Ring Knutstorp. Då blev det succé – Christoffer tog då sin första seger någonsin i klassen. Nu är han sugen på fler framgångar och ser till att startfältet i V8 Thunder Cars växer till arton bilar i Västkustloppet.

– Vi åker till Falkenberg för att vara med i toppen, sedan får vi se hur långt det räcker till, säger han. Det är många nya, unga och snabba förare som är med men vi kommer med en bra bil och förhoppningsvis även en bra förare.

Västkustloppet i Falkenberg är en svensk racingtradition som sträcker sig många år tillbaka i tiden. Sedan 1967 har tävlingen körts på den nuvarande banan och för Christoffer är det ett speciellt evenemang.

– Det ska bli kul att kunna få bidra till serien och att få komma till den här fina tävlingen. Jag tycker om den, det är ett trevligt arrangemang och en bra klubb som håller i det.

Sedan fyra säsonger tillbaka kör Christoffer i Porsche Carrera Cup Scandinavia. I fjol gjorde han sin bästa säsong någonsin genom att bli sexa totalt i Porsche Carrera Cup Scandinavia, vinna Masters Cup och även teammästerskapet tillsammans med mästerskapssegraren Lukas Sundahl. Och i V8 Thunder Cars-finalen lade han lök på laxen genom att vinna det andra heatet.

– Det var knappt så jag trodde det var sant, det var en fantastisk avslutning på förra året. Att kunna åka så fort som vi gjorde var riktigt kul.

Christoffer som är 52 år började tävla sent upp i ålder men har utvecklats stadigt och är numer en pålitlig prenumerant på placeringar i toppen av startfältet. I Falkenberg hoppas han på fler bra resultat.

– Det är kul att kunna prestera och utveckla körningen. Jag har fortfarande lite mickel med mina kval, men det kommer mer och mer. I Falkenberg är det viktigt att stå så långt fram som möjligt.

Nästa helg, den 8-9 juli (8-10 juli för den som vill följa alla klasser), är det dags för sommarens verkliga racingklassiker, Västkustloppet i Falkenberg och Falkenbergs MK bjuder på ett späckat program med V8 Thunder Cars, Porsche Sprint Challenge, GT5 Ginetta, Formula Nordic, Legends Cup, Radical Cup Scandinavia och SSK-serien.

För mer information och biljetter: https://www.falkenbergsmk.se/tavlingar/vastkustloppet/