Andreas Ahlberg värmer upp på Spa

Efter tredjeplatsen i fjolårets SM i V8 Thunder Cars hör Andreas Ahlberg till en av de stora favoriterna till årets titel. I år gör han sin tredje säsong tillsammans med Micke Kågered Racing och förberedelserna är i full gång – idag väntar test på den klassiska Spa-banan i Belgien.

– VI ska testa på onsdag och torsdag, säger Andreas. Det är en bana som testar bilens alla egenskaper och vi ska köra igenom ett ordentligt testschema. Sen åker vi direkt hem för att köra det officiella testet på Gelleråsen på måndagen därpå.

I frånvaro av fjolårets mästare och silvermedaljör, Jens Edman och Kim Andersson är Andreas Ahlberg den av årets förare som hade den mest framskjutna placeringen i förra årets mästerskap och målet för i år är att vara med och slåss om SM-titeln.

– Vi var grymt starka under andra halvan av fjolårets mästerskap och kan vi ta vid där när säsongen startar så ska vi gå för guldet. Vi är väl förberedda och både jag, teamet och bilen har tagit ett steg framåt för varje år och det sporrar. Vi är ett toppteam med alla de förutsättningar som behövs och det sporrar.

Nytt för i år är att Andreas kommer att köra med en Ford-kaross.

– Vi var väldigt nöjda med chassit i fjol och det har vi valt att behålla till i år men vi ville ändå göra något nytt. Det ska bli roligt att få komma till start med en ny kaross. Genom att köra Ford är vi i minoritet men det gör också att vi sticker ut lite.

Med på testet på Spa-banan är även storebror Joakim som även han kommer till start i årets V8 Thunder Cars. Testet kan följas via Andreas och Joakims officiella Facebook-sidor:

https://www.facebook.com/andreasahlbergofficial
https://www.facebook.com/joakimahlbergofficial