Hektisk ”Silly Season” för V8 Thunder Cars

Det har varit en hektisk ”silly season” i racingserien V8 Thunder Cars. Gamla förare, bland annat fjolårsmästaren Jens Edman, har parkerat sina bilar och lämnat över nycklarna till nya unga talanger som Erik Stillman och Linda Johansson.

– Vi har en ny generation unga förare på gång i klassen och det kommer att bli ett väldigt spännande startfält, säger Richard Berggren, teamchef för Memphis Racing och tillsammans med Tony Bryntesson från Performance Automotive ansvarig för klassens kommersiella utveckling.

Förare, team och bilar har snurrat runt i en högfartskarusell över vintern och sexton deltagare är klara för start till premiären den 8-9 maj i Skövde – men det kan bli fler bilar till start, säger Tony Bryntesson.

– Just nu är det fler intressenter än det finns startklara bilar vilket är unikt. Vi är på väg att färdigställa ytterligare två bilar för att garantera tillgången. De finns både till salu och till uthyrning och för den som är intresserad av en styrning börjar det bli hög tid att agera.

V8 Thunder Cars har under de senaste två säsongerna genomgått ett generationsskifte bland deltagarna och det växande intresset i år förklaras av ett tydligt koncept.

– V8 Thunder Cars bygger på enhetskomponenter och ett chassi som med alla sina inställningsmöjligheter ger både team och förare en rejäl utmaning, säger Bryntesson. Driftkostnaderna tillsammans med den kompletta reservdelssupport vi erbjuder gör också V8 Thunder Cars till den klass som erbjuder mest racing för pengarna.

V8 Thunder Cars gör också i år en stor satsning på att synas i både traditionell media och i sociala medier. Förutom att V8 Thunder Cars visas i SVT har klassen också knutit till sig Joakim Tärnström, tidigare informationsansvarig på STCC, för att jobba med mediafrågorna.

– Det är viktigt för deltagarna att att vi lyfter V8 Thunder Cars i media, säger Bryntesson. I år lägger vi grunden för en betydligt starkare närvaro i media och online i framtiden.

Den 13 april börjar årets racingsäsong på allvar – då är det dags för årets första officiella test när V8 Thunder Cars kommer till Gelleråsen.