Fördel Bergström inför Grande Finale

Det är fördel Christoffer Bergström inför Grande Finale på Mantorp Park efter en seger och en tredjeplats i Kanonloppet. Bergström plockade flest poäng av alla i tätkvartetten och återtog därmed mästerskapsledningen före Tommie Eliasson, som körde hem två andraplatser. Bergström toppar nu tabellen med 166 poäng före Eliassons 158.

– Det här var ett fantastiskt resultat, säger Christoffer. Vi kom hit i underläge, tog pole position i båda heaten, tog en seger och en tredjeplats och övertog mästerskapsledningen.

Tommie Eliasson lyckades hålla Stein Frederic Akre bakom sig i det första heatet.

Tommie Eliasson var bara tre hundradels sekund från att ta pole i Q2 men fick ge sig mot Bergström. Han hade heller inte det där sista som krävdes för att ta hem segern varie sig i det första eller det andra heatet men med  två andraplatser såg han ändå till att förbättra sina chanser i titelkampen jämfört med hur det såg ut före Kanonloppet.

– Det blev ingen seger men vi var ruskigt nära, säger Tommie. Vi kom hit med målet att hålla mästerskapet vid liv och det lyckades vi med. Det var ett fantastiskt resultat för mästerskapet. Det kommer att bli tajt och spännande i finalen på Mantorp Park.

Stein Frederic Akre före Christoffer Bergström och Tommie Eliasson. Bergström gick i mål som tvåa men flyttades ned till tredjeplatsen efter att ha gjort en felaktigt start.

Stein Frederic Akre gjorde det han behövde göra för att ha en fortsatt chans på titeln i Grande Finale på Mantorp Park. Efter en tredjeplats i det första heatet väntade en tuff utmaning i det andra. Stein Frederic startade först på en sjätteplats. I kvalet gav växellådan upp och han kunde inte komma till start i Q2. Trots det tuffa utgångsläget tog han hem segern före Eliasson och Bergström.

– Vi fick en dålig start på helgen med kvalet men det blev bra till slut, säger Stein Frederic. I det andra heatet tog jag ett par placeringar redan i starten, sedan tog jag mig om Brorsson, Eliasson och till sist Bergström. Nu är det på Mantorp det avgörs, en rolig bana som jag trivs bättre på än Gelleråsen. Jag är väldigt nöjd med den här helgen.

Andreas Nilsson kämpade för att ta igen förlorade placeringar i kvalet. Och det blev hårda tag mellan varven.

I tätkvartetten var Andreas Nilsson den stora förloraren. Motorn rasade i det första testet och den nya gick inte som den skulle i kvalet. Andreas kvalade in först på trettonde plats. I det första heatet körde han upp sig till sjätteplatsen och i det andra var han fyra över mållinjen men fick ett tidstillägg för ojust körning efter att han hade vänt på Conny Brorsson och ramlade ned till sjundeplatsen.

– Det var en tuff helg för oss, men vi hade grym fart i racen, säger Andreas. Conny missade i hårnålen och jag kunde inte ta ned farten mer än vad jag gjorde och vände på honom. För min del var det viktigt att vare sig Christoffer eller Tommie vann det andra heatet. Nu avgörs allt på Mantorp.

Juniorerna visade framfötterna i Kanonloppet. Här är Isac Aronsson på väg mot seger, före Linus Holgersson och Julia Eliasson.

Bakom de fyra i toppen utmärkte sig juniorerna med fina resultat. I det första heatet slutade Isac Aronsson femma och blev med det bäste junior. I det andra gick det ännu bättre med en fjärdeplats. Bakom honom följde den regerande juniormästaren Linus Holgersson och Julia Eliasson. Ytterligare en junior, Kristoffer Norling, klämde sig in bland de tio första i det andra heatet.

Mästerskapstabeller

Resultat – Kanonloppet