Här är V8 Thunder Cars kalender för 2018

Precis som under de senaste åren kommer V8 Thunder Cars att avverka sex deltävlingar under 2018 i sitt mästerskap. Säsongen sträcker sig från början av maj, med premiär på Ring Knutstorp, till slutet av september då den stora finalen körs på Mantorp Park.

– Vi har fått ihop en bra och varierad kalender, säger Tony Bryntesson, samordnare för V8 Thunder Cars. På fem av våra tävlingar kommer vi också att köra tillsammans med svensk racings kungaklass, STCC. Publiken kommer att få det bästa av vad svensk racing har att bjuda på.

– Premiären kör vi på Ring Knutstorp, Sveriges vackrast belägna bana och därefter blir det Anderstorp, där förarna får sträcka ut ordentligt på en bana som inbjuder till riktigt bra racing.

Den 7-8 juli är det dags för en av svensk racings verkliga klassiker, Västkustloppet i Falkenberg.

– Västkustloppet är en fantastisk racing- och sommartradition där Falkenbergs MK gör ett jättejobb med både anläggning och arrangemang.

Det svenska V8 Thunder Cars-mästerskapet fortsätter också sitt samarbete med den finländska motsvarigheten, V8 Thunder. De två senaste säsongerna har de två mästerskapen kört två tävlingar tillsammans per år, en i Sverige och en i Finland. Den 18-19 augusti får den svenska publiken chansen att se finländska toppförare som Toni Lähteenmäki, Emma Kimiläinen och Jari Nurminen utmana de svenska förarna på en annan av svensk racings stora klassiker, Kanonloppet i Karlskoga.

– Det kommer att bli mäktigt när tjugofem V8:or rullar ut till start på Gelleråsen, fortsätter Bryntesson. Två veckor senare tar vi själva färjan över till Finland och Ahvenisto-banan, en av de tuffaste banorna i Europa, för att möta finländarna på deras hemmaplan.

Säsongen avslutas precis som i år med final på Mantorp Park.

– Det är en riktig finalbana där fler stora mästerskap har avgjorts under de senaste 25 åren än på någon annan bana. Mantorp Park ligger centralt beläget i Sverige, publiken har lätt att ta sig dit och det blir en perfekt avslutning på säsongen.

4-5 maj Ring Knutstorp
16-17 juni Anderstorp
7-8 juli Västkustloppet, Falkenberg
18-19 augusti Kanonloppet, Karlskoga
1-2 september Ahvenisto, Finland
21-22 september Mantorp Park