V8 Thunder Cars och karting i samarbete

Svenska Bilsportförbundets kartingutskott och racingserien V8 Thunder Cars inleder i år ett samarbete som syftar till att främja återväxten inom svensk banracing.

Det blir kartingklassen Senior 125 som hamnar i fokus för samarbetet och segraren i årets Riksmästerskap i Senior 125 vinner en testkörning med en V8 Thunder Cars-bil.

– Vi är mycket glada över samarbetet med V8 Thunder Cars och att vi genom detta kan gynna återväxten inom svensk racing där karting utgör själva grunden samtidigt som vi hoppas att det lockar nya kartingutövare att se att vi har ett bra samarbete med racing, säger ordföranden för Svenska Bilsportförbundets kartingutskott, Stefan Anderson. Vi har en positiv utveckling både nationellt och internationellt i karting med fler utövare och utmärkta resultat av de tävlande.

I samband med att SM/RM i Kristianstad avgörs den 11-15 juli kommer V8 Thunder Cars att vara representerade i kartingdepån med trailer och bilar.

– Alla är välkomna att bekanta sig med V8 Thunder Cars, våra bilar och förare, säger Tony Bryntesson, promotor för mästerskapet. Vår klass erbjuder inte bara racing på hög nivå till en rimlig kostnad, vi utgör också en klass där man kan utvecklas vidare och sedan ta nästa steg i karriären, till exempelvis STCC.

– Vi måste hjälpas åt att överbrygga avståndet mellan banracing och karting för att trygga återväxten inom svensk racing. Det är otroligt viktigt att det finns nya utmaningar att sträva mot för att få in nya deltagare på alla nivåer inom svensk motorsport. Steget mellan karting på hög nivå och banracing är mindre än vad många tror och det kan vi visa med detta samarbete, avslutar Stefan Andersson och Tony Bryntesson.