Emma Kimiläinen kör NEZ V8 Thunder Cars

Den finländska föraren Emma Kimiläinen, känd för den svenska publiken efter flera säsongers tävlande på svensk mark, kommer i år att delta i det nystartade nordeuropeiska mästerskapet NEZ V8 Thunder Cars för det finländska teamet Mika Racing. 

Emma kommer att köra en Ford Mustang av den senaste modellen. Förutom att Mika Racing kommer att delta i alla fyra ingående deltävlingar i NEZ V8 Thunder Cars kommer teamet även att köra det finska mästerskapet. Att Emma Kimiläinen kör NEZ V8 Thunder Cars innebär också att den svenska publiken kan återknyta bekantskapen med Emma den 25-26 augusti då NEZ-finalen körs på Trailer Trucking Festival, Mantorp Park.

– V8 Thunder Cars är en racingkategori av mycket hög klass och tävlingshelgerna i det nordeuropeiska mästerskapet med stora startfält är fantastiska, säger Emma Kimiläinen i en pressrelease från Mika Racing.

NEZ-mästerskapet för V8 Thunder Cars är ett internationellt mästerskap med deltagare från fem länder, Sverige, Finland, Norge, Estland och Lettland, som består av fyra deltävlingar. Det svenska mästerskapet i V8 Thunder Cars består av sex deltävlingar där två av tävlingarna i NEZ V8 Thunder Cars ingår i den svenska kalendern, Ahvenisto den 2-4 juni och NEZ-finalen Trailer Trucking Festival på Mantorp Park den 25-26 augusti.

NEZ V8 Thunder Cars

28-29 april, Bikernieki – Riga, Lettland
2-4 juni, Ahvenisto, Finland
1-2 juli Pärnu, Estland
25-26 augusti, Trailer Trucking Festival, Mantorp Park

SM V8 Thunder Cars

5-7 maj Vårracet, Mantorp Park
2-4 juni Ahvenisto, Finland*
17-18 juni Rudskogen, Norge
8-9 juli Västkustloppet, Falkenberg
25-26 augusti Trailer Trucking Festival, Mantorp Park*
15-16 september Final, Ring Knutstorp

*Ingår i NEZ