V8TC-debutanter utmanar för Bryntesson Motorsport

Bryntesson Motorsport, som i fjol tog hem titeln i V8 Thunder Cars med Mattias Lindberg bakom ratten på en av teamets två Ford Mustanger, mönstrar i år två nya förare, Emil Persson och Robert Paulsson. Emil Persson, trefaldig världsmästare i Legend Cars, visade framfötterna på försäsongstestet som kördes på Gelleråsen för en vecka sedan och tippas bli en utmanare i år. 

– Jag ska försöka vara med i toppen direkt, det är planen, kan jag komma på pallen så är det en bonus, säger Emil samtidigt som han varnar för att konkurrensen i klassen är hård.

På försäsongstestet fick också Robert Paulsson, som närmast kommer från drifting, för första gången smaka på hur en Ford Mustang i V8 Thunder Cars-tappning känns ute på banan men det dåliga vädret gjorde det närmast omöjligt att dra några slutsatser om var han står i konkurrensen.

– Jag är väldigt spänd på att se var i fältet jag kommer att hamna, säger Robert. I helgen lägger vi ribban för vad vi ska överträffa under resten av säsongen. 

Teamchefen Tony Bryntesson ser fram emot premiären.

– Vi har fått ihop ett bra team där Emil och Robert kommer att kunna utvecklas tillsammans, säger Tony. Det märktes redan på testet att de också har en bra personkemi som ger positiv energi till hela teamet. Jag har stora förhoppningar om att vi ska vara med i topp fem när säsongen är över. Båda förarna har potential och vet hur man hanterar en bil.