V8 Thunder Cars 2024 tuffast någonsin?

Det är mindre än en månad kvar till säsongsstarten av V8 Thunder Cars och årets upplaga av Riksmästerskapet ser på förhand ut att bli ett av de tuffaste på många, många år. Tjugo deltagare är klara för start idag, det kan bli några till, och Anders Conradzon som driver klassen ser fram emot premiären i Anderstorp den 3-4 maj.

 – Det är jättekul att vi har lyckats samla så många bra deltagare till start och V8 Thunder Cars kan bli det tuffaste mästerskapet att vinna i racingsverige i år. Vi har en bredare topp och många snabba unga talanger som fyller på bakifrån.

Andreas Nilsson siktar på att försvara sin titel från i fjol. Gör han det blir han den förste att ta tre titlar i V8 Thunder Cars under nuvarande reglemente.

Den regerande mästaren Andreas Nilsson kommer att möta hårt motstånd. Fjolårstvåan Tommie Eliassons andra halva av säsongen 2023 var på nivå med Andreas och i år tillkommer Christoffer Bergström som har tagit steget över från Porsche Carrera Cup Scandinavia till V8 Thunder Cars, klassen han startade sin racingkarriär i. Conny Brorsson, som har växt för varje säsong som har gått är redo att ta nästa kliv i sin utveckling och på allvar utmana om segrarna. Men det största hotet mot Andreas Nilssons jakt mot en tredje titel är förmodligen den tvåfaldige mästaren Dennis Strandberg som gör comeback.

Dennis Strandberg tog hem båda segrarna i Skellefteå 2021 och det slutade med totalseger. Conny Brorsson och Andreas Nilsson fick fira med betydligt mindre bucklor.

– Dennis och Christoffer kommer verkligen att bidra till att prestigen i mästerskapet höjs ytterligare ett par snäpp, fortsätter Anders. Jag tror också att juniorerna kommer att skjuta fram sina positioner ordentligt. Där finns flera intressanta namn som mycket väl kan utmana i den absoluta toppen och det gör att vi står inför ett väldigt spännande mästerskap i år.

Christoffer Bergström är en av de förare som laddar allra hårdast ute på banan och ifjol resulterade det i seger när han gästspelade i V8 Thunder Cars-finalen på Mantorp Park.
Linus Holgersson, i mitten, kommer att få en tuff uppgift i att försvara sin juniortitel från i fjol. Julia Eliasson är redo att ta nästa steg i sin utveckling. Dock slipper Linus att möta Filip Engdahl, längst till höger på den här bilden. Filip, som blev juniortvåa förra säsongen, tar ett sabbatsår från racingen den här säsongen.

Linus Holgersson är regerande juniormästare och tar han ett steg till i utvecklingen är han med och slåss om pallplatserna även i Riksmästerskapet. Men det finns fler juniorer. Julia Eliasson gör sin andra säsong och hon tog stora kliv i utvecklingen under andra halvan av sin debutsäsong. Isac Aronsson som ingår i V8TC Young Driver Programme, med meriter från STCC, är också en junior att hålla ögonen på. Ambitionsnivån är hög och det gäller även Jonathan Engström som har erfarenhet av Formula Nordic och NextGen Cup på högsta nivå. Gustav Berggren, även han ny för i år, har imponerat i det två starter han har gjort i V8TC tidigare.

#5 Gustav Berggren, Springfield Racing

– Vår satsning på ett juniormästerskap har verkligen resulterat. Med vårt utvecklingsprogram V8TC Young Driver Programme har vi gjort det möjligt för unga talanger att kunna kliva in i klassen och snabbt etablera sig och vi hoppas locka ännu fler unga att ta steget till V8 Thunder Cars i framtiden.

Den 3-4 maj är det premiär på Scandinavian Raceway i Anderstorp. Tävlingarna kan följas via V8 Thunder Cars live-streaming på YouTube och mellan heaten blir det livesänd tv-soffa på Facebook. Anders Conradzon ser fram emot premiären.

– Med lite tur har vi fler än tjugo bilar på startlinjen i Anderstorp. Det är fler förare som jobbar hårt bakom kulisserna för att få till det absolut sista för att kunna komma till start och vi gör allt för att hjälpa dem. Det här kommer att bli en spännande säsong!