Stort intresse för V8 Thunder Cars till 2018

Vinjettbild-1-113

Tretton potentiella deltagare i V8 Thunder Cars var under måndagen på plats för klassens årliga hösttest på Mantorp Park. Det var en blandning av veteraner, unga förare från karting, Legends och GT som ville prova på V8 Thunder Cars inför en eventuell fortsättning under 2018.

– Vi har haft en härlig testdag där alla som var här skötte sig utomordentligt bra bakom ratten, säger Tony Bryntesson, promotor för V8 Thunder Cars. Det är vår förhoppning att vi får med oss minst ett par, tre förare från det här testet till nästa säsong. Det ser mycket lovande ut.

V8 Thunder Cars-testet väckte helt klart ett sug efter mer. Legends-föraren Tomas Berg, från Stockholm, har siktet inställt på V8 Thunder Cars 2018.

– Jag hade en grym dag och önskar det funnits utrymme för ett pass till. Jag är taggad till tusen att hitta mer fart. Nu jobbar jag tillsammans med mina partners för att köra V8 Thunder Cars 2018.

Tomas Berg var bara en av hela sex testdeltagare från Legends-klassen. Louie Bjurselius, William Gunnarsson, Johan Lennartsson, Mikael Nyman var alla på plats, tillsammans med Emil Persson, trefaldig världsmästare i klassen.

– Det kändes bra, det var lite ovant, det är en stor bil jämfört med det jag är van vid, säger Emil. Men det var en fruktansvärt rolig bil att köra. Vi får se vad det blir till nästa år, men det här är ett alternativ.

– Det är jättekul med intresset från Legends-förarna, säger Tony Bryntesson. Legends är en klass som är ett väldigt bra insteg till banracingen och vi hoppas att de här förarna ska kunna ta sig vidare i sina racingkarriärer till ännu högre klasser via V8 Thunder Cars.

Klassens mest framgångsrika familj, pappa Bengt Lundström tillsammans med sönerna Kristoffer och Marcus tävlade i Camaro Cup från slutet av 90-talet till en bit in på 2000-talet. Det blev sammanlagt tre titlar, två för Kristoffer och en för Marcus. Nu sneglar de på en comeback för familjeteamet.

– Jag är alldeles för sugen fast jag har försökt hålla mig ifrån racingen de senaste åren, säger Kristoffer. Men när man väl kommer så här nära då drar det. Det var Marcus som började prata om det här och farsan drog ihop alltihop så att vi kunde komma hit.

– Det är ljusår mellan bilarna som vi körde och de här, säger Marcus. Vi hade blyslädar till bilar men vi hade kul då med. Stämningen i klassen är densamma idag som då och det är kul.

Lars Macklin och Rickard Olofsson hörde till kategorin äldre förare utan erfarenhet av racing på V8 Thunder Cars-nivå, men de hanterade sina två testpass väldigt bra och fick en härligt positiv upplevelse i bilen.

– Vi har haft många äldre förare som har klivit in i klassen och lyckats bra och Lars och Rickard har alla möjligheter att göra detsamma, säger Tony Bryntesson. Bilen är lättkörd, vilket gör att många kan hänga med – men den där sista sekunden, den ställer höga krav på föraren och det gör att V8 Thunder Cars också har en bra kvalitet i toppen av mästerskapet.

Med på testet var även Oskar Krüger, som bland annat har kört Swedish GT, och Jessica Bäckman, kartingförare som numer håller till i rallycrossens Supercar Lites-serie.