Stein Frederic Akre tillbaka i
V8 Thunder Cars

Stein Frederic Akre och Team Trysil är tillbaka i V8 Thunder Cars. Den norske fartfantomen slutade trea i mästerskapet 2016 och valde sedan att köra rallycross. I fjol blev det två inhopp i V8 Thunder Cars och känslan och resultaten, två segrar och två fjärdeplatser, gav mersmak.

– Det ska bli kul att komma tillbaka till V8 Thunder Cars, vi har saknat hela grejen, säger Stein Frederic. Vi körde Falkenberg och Mantorp i fjol och alla i teamet tycker det är trevligt.

Stein Frederic gjorde sin bästa V8 Thunder Cars-säsong 2016 då han slutade trea i tabellen efter Alexander Graff och Mattias Lindberg. I fjolårets inhopp i Falkenberg, på Västkustloppet, blev det två segrar. Kapaciteten finns för att utmana om mästerskapstiteln i år men Stein Frederic håller som vanligt en låg profil.

– Jag hoppas på att det ska gå bra och att jag kan bli bland de fem bästa. Jag har inte varit inne i det på länge och det går fortare nu. Det är många snabba förare som är med.

Men rallycrossen släpper inte Stein Frederic helt. Teamet planerar att köra två tävlingar i år, Höljes och Hell.

– Det passar bra för våra sponsorer och det är nära till Trysil, säger Stein Frederic. Även om min körstil kanske passar bättre på asfalt är det kul med fajterna i rallycrossen. Det är synd att heaten är så korta men jag gillar att det går fort.

I helgen är det dags för comeback i V8 Thunder Cars på allvar för Stein Frederic och Team Trysil. På fredag och lördag avgörs premiären på Ring Knutstorp tillsammans med de andra elitklasserna i svensk banracing, Porsche Carrera Cup Scandinavia, TCR Scandinavia, GT4 Scandinavia, Ginetta GT5 Challenge och Formula Nordic.