Startfältet växer – Simon Magnusson till start

simon

Startfältet i V8 Thunder Cars växer – till helgens tävlingar på Power Meet i Ljungbyhed ger sig nu Simon Magnusson, 24 år från Lit utanför Östersund, in i leken och känns efternamnet igen så är det inte så konstigt, storebror heter nämligen Freddie i förnamn och är en av toppförarna i mästerskapet. Simon Magnusson kommer till start för Swetown Racing i en Chevrolet Camaro med startnummer 81 på sidan.

– Det här ska bli jäkligt spännande, säger Simon som efter ett par års uppehåll från tävlande i gokart, Renault Junior Cup och Volvo Original Cup äntligen är tillbaka på banan.

– Jag har inte kört på åtta år och det kommer att ta ett tag och komma in i det. På test och träningar kommer jag att hänga med men i racen kommer jag att ta det lugnt och försöka lära mig så mycket som möjligt.

Men redan på det första testet som kördes på Ljungbyhed var Simon snabb, bara dryga halvsekunden efter storebror Freddie som tror att Simon kommer att bli konkurrenskraftig med tiden.

– Jag är övertygad om att han kommer att ligga och skugga topp-tio när han har kommit in i det, säger Freddie Magnusson. Jag har hela tiden vetat att han är fruktansvärt duktig på att köra men han har aldrig fått chansen. Första gången han körde Volvo-cupen stod han på pallen tillsammans med mig och det gör man inte om man inte kan köra. Han kommer att slåss mot mig inom en snar framtid och jag blir inte heller förvånad om han passerar mig så småningom. Det är grymt kul att se hur Simon har klivit fram de senaste månaderna för att få till den här satsningen. Det känns stort och kul att det här blir av.

Satsningen på V8 Thunder Cars har kommit till med hjälp av hårt arbete och en rad sponsorer men vilka som ligger bakom vill inte Simon berätta om ännu. Först ska bilen göras i ordning.

– Vi kommer att presentera vår satsning på torsdag när bilen är klar att visas upp, säger Simon. Då kommer vi att berätta vilka sponsorer vi har med oss på den här satsningen.

Med Simon Magnusson i startfältet växer Sveriges största SM-klass i banracing ytterligare – till Power Meet på Ljungbyhed den 10-11 juni beräknas 17 bilar komma till start – på fredag inleds tävlingarna med test och kval, på lördag avgörs vem som går segrande ur striden i två heat.