Ska Mattias säkra titeln i helgen?

v8tc-1-3

I helgen gästar V8 Thunder Cars Trailer Trucking Festival på Mantorp Park och Mattias Lindberg, Bryntesson Motorsport, har chansen att avgöra kampen i det svenska mästerskapet. Med en ledning på 69 poäng före andraplacerade Marcus Palnér behöver Lindberg inte bärga mer än 39 poäng i helgen för att avgöra mästerskapet redan innan finalen den 15-16 september som även den avgörs på Mantorp Park när V8 Thunder Cars gästar STCC.

– Det känns bra och jag ska försöka säkra segern, säger Mattias. Det är ganska många poäng som ska plockas men jag kommer att köra precis som tidigare i år och inte fega. Jag siktar på en dubbelseger igen den här helgen.

Mattias tog hem mästerskapet för knappa två år sedan. Men då, i finalen som gick på Ring Knutstorp, satt det hårt inne. Inför det sista och avgörande heatet skilde det inte mer än fyra poäng mellan Mattias och tvåan i tabellen, Alexander Graff.

– Det var inte förrän i det allra sista heatet som jag kunde säkra segern, säger Mattias. Det var tajt och jag vill inte att det ska bli lika stressigt den här gången.

Marcus Palnér, Team Pampas, har en bra säsong bakom sig, med en seger på norska Rudskogen-banan som främsta merit. Men senast, på Västkustloppet i Falkenberg, hängde han inte riktigt med och med två tredjeplatser tappade han viktiga poäng på Lindberg.

– Det blev bakläxa för oss efter Falkenberg, vi hittade en hel del grejer i inställningarna som var fel. Nu är både jag och bilen ”fit for fight” igen och den här gången ska det gå bättre än på premiären på Mantorp, säger Marcus och syftar på att han bara var knappa hundradelar från att ta segrarna från Lindberg i de båda heaten som kördes.

Alexander Graff, Memphis Racing, är trea i tabellen. I helgen kan han få ta farväl av den titel han erövrade i fjol. Avståndet upp till Lindberg är hela 83 poäng men det påverkar inte Alexanders inställning till helgens tävlingar.

– Mitt fokus är bara att gå in och göra mitt bästa, säger Alexander. Jag har inte gett upp, jag kommer att kliva in och göra allt jag kan, räcker det inte så räcker det inte. Jag bryr mig inte om hur många poäng jag ligger efter, jag siktar på att ta segrar av det som är kvar av säsongen.

Trailer Trucking Festival, är årets tyngsta lastbilsevent i Sverige med en stor branschutställning med alla tunga aktörer på plats: Scania, Volvo, Mercedes, MAN och DAF, liksom påbyggare, kran- respektive släpvagnstillverkare, däck- och tillbehörsföretag. Det blir ett späckat program där nytta förenas med nöje. I fokus står den 38:e upplagan av Nordic Trophy, tävlingen för snygga lastbilar från hela Norden och övriga Europa som startades av tidningen Trailer 1980. För två år sedan deltog över 250 bilar från tio länder i Europa.

Förutom V8 Thunder Cars bjuds det på massor av fartfyllda och spännande aktiviteter i tidsschemat. Kolla in tidsschemat nedan – för mer information, besök www.truckingfestival.se.


Mästerskapsställning SM V8 Thunder Cars

1. Mattias Lindberg, Bryntesson Motorsport, 199 poäng
2. Marcus Palnér, Team Pampas, 130
3. Alexander Graff, Memphis Racing, 116
4. Freddie Magnusson, Memphis Racing, 99
5. Christoffer Bergström, Team Pampas, 76
6. Emelie Liljeström, Bryntesson Motorsport 46

Tidsschema Trailer Trucking Festival 

Fredag 25 augusti

10:00 Festivalen och branschutställningen öppnar
10:00 Volvo, Mercedes, DAF, MAN och Allison erbjuder provkörningar på banan
11:00 Uppvisning av Boije med ”Iron Knight”
11:20 V8 Thunder Cars (SM och NEZ Mästerskap)
12:00 Volvo, Mercedes, DAF, MAN och Allison erbjuder provkörningar på banan
14:00 Uppvisning av Boije med ”Iron Knight”
14:30 Volvo, Mercedes, DAF, MAN och Allison erbjuder provkörningar på banan
16:00 Uppvisning av Boije med ”Iron Knight”
16:30 V8 Thunder Cars (SM och NEZ Mästerskap)
17:00 Branschutställningen stänger för dagen
20:00 Rydell & Quick uppträder på scenen i samarbete med Volvo Lastvagnar
21:30 Ljusshow på Nordic Trophy-området
23:00 Festivalen stänger för dagen
Lördag 26 augusti

10:00 Festivalen och branschutställningen öppnar
10:00-14:00 Publikröstning Nordic Trophy
10:00 Utställning av Mini Nordic Trophy i depåboxarna
10:00 Volvo, Mercedes, DAF, MAN och Allison erbjuder provkörningar på banan
10:00 SM i Krankörning startar
11:00 Uppvisning av Boije med ”Iron Knight”
11:20 V8 Thunder Cars (SM och NEZ Mästerskap)
12:00 Kortege veteranlastbilar från Östergötlands Veteranlastbilsklubb
12:30 Volvo, Mercedes, DAF, MAN och Allison erbjuder provkörningar på banan
13:50 Gridshow V8 Thunder Cars (SM och NEZ Mästerskap)
14:00 Uppvisning av Boije med ”Iron Knight”
14:20 V8 Thunder Cars (SM och NEZ Mästerskap)
15:00 Volvo, Mercedes, DAF, MAN och Allison erbjuder provkörningar på banan
17:00 Branschutställningen 2017 stänger
17:00 Prisutdelning på scenen