Sensationspole av Andreas Nilsson

Efter att ha stått över inledningen av säsongen bestämde sig Andreas Nilsson för att damma av sin Chevrolet Camaro och rulla ut till start i årets näst sista deltävling av V8 Thunder Cars på Mantorp Park – och vilken comeback det blev för Norrtälje-föraren. I kvalet slog han till och tog pole position inför morgondagens två heat.

– Jag hade en bra känsla efter träningen men banan är lite halare än vad den brukar vara, säger Andreas. Men när jag gick in i depån och kunde kolla de andras tider såg jag att vi låg bra till. Skitroligt.

Tvåa i kvalet, men först av den kvartett förare som slåss om V8TC-titeln, blev Freddie Hemborg.

– Jävligt gött att få känna att jag ligger på rätt sida om de som är med i fajten, säger Freddie. Tidigare har jag legat på fel sida. Jag kommer att köra mitt race mot de andra i titelfajten fullt ut, det blir inga överilade saker mot Nilsson med tanke på att han inte slåss om serien.

Trea, bara två hundradelar bakom Hemborg blev mästerskapstrean Dennis Strandberg. Med mästerskapsledande Sebastian Arenram först på sjätteplats finns det utsikter för både Dennis och Freddie att knapra in på poängförsprånget.

– Det är ju skönt för Freddie och mig men jag är säker på att Sebastian kommer att hitta farten till i morgon, säger Dennis. En tredjeplats idag var väl det bästa vi kunde åstadkomma, banan är sjukt svårkörd, det finns inget fäste alls, och det gäller att hålla sig på banan i morgon.

Sebastian Arenram slutade som tidigare nämnts först sexa efter att ett smygande elfel gjorde att han tappade fart.

– Det känns lite jobbigt men det är en tröst att vi har hittat felet, säger Sebastian. I morgon får vi spurta genom fältet, det är min plan.

Morgondagens heat körs enligt följande:

09.30-10.00 Race 1
14.00-14-30 Race 2*

*Det andra heatet kan ses live på STCC:s plattform STCC+. Se www.stcc.se för mer information.

Klicka här för resultat!