Revanschsugen Freddie Magnusson längtar till 2016

freddieFart, det hade han, men resultaten blev inte riktigt de han hade hoppats på – det är en revanschsugen Freddie Magnusson som redan har börjat ladda inför V8 Thunder Cars-säsongen 2016. De två pallplatserna han tog under årets säsong, den ena på Mantorp Park och den andra i finalen på Ring Knutstorp, ska bli fler nästa år.
– Målet är att vara med på pallen i totalen, sen är det bara att konstatera att med konkurrenter som Alexander Graff, Andreas Ahlberg och Stein Frederic Akre är det ingen lek att ta sig upp dit. Jag skulle ljuga om jag sade något annat, säger Freddie som slutade sexa i mästerskapet.
Till årets säsong kom Freddie bättre förberedd än någonsin tidigare men trots det ville det sig inte riktigt. Med en ny apparat runt hela upplägget för året var det mycket nytt att lära för det lilla Östersunds-teamet och en blandning av otur och en del egna misstag gjorde att de verkliga toppresultaten uteblev.
– De gånger när det gick bra, då såg vi resultaten och vi bevisade ändå för oss själva att vi har det som krävs för att vara med i toppen, men det här blev ett uppbyggnadsår för oss. Vi tog stora steg tillsammans med våra nya sponsorer, hade egna trailers, och kontroll över logistiken men mycket var också nytt för oss. Nu har vi byggt upp allt runt omkring tävlingarna så att det fungerar. Nästa år, då vi kan fokusera mer på racingen, då jävlar!
Förra veckan kom beskedet att V8 Thunder Cars inte kommer att köra tillsammans med STCC nästa år. Istället satsar mästerskapet på att köra i egen regi tillsammans med nya arrangörer på evenemang där det redan finns en stor publik.
– Jag ser väldigt positivt på framtiden för mästerskapet, säger Freddie. Det känns som en nystart för klassen och allt runt omkring, Det finns en positiv anda hos organisationen som driver mästerskapet och jag kan inte se något negativt med att vi nu kör i en egen serie. Det känns bara roligt och spännande och jag tror att klassen kan bli ännu starkare.
V8 Thunder Cars och dess deltagare kan med andra ord kliva fram ur skuggan av de andra klasserna i STCC-paketet, tror Freddie.
– Jag tror det är positivt, säger han. Vi kommer att få bättre placering i depån vilket gör att vi kan lyfta fram våra sponsorer. Jag tror också att vi kan få en bättre tv-produktion än vad vi har haft tidigare och att vi kan få ett större mediautrymme.
Nu väntar en lång vinter för Freddie Magnusson men han kommer inte att ligga på latsidan. Det väntar uppdrag för sponsorn Polaris räkning, något som Freddie ser fram emot.
– Vi kommer att göra film tillsammans och det ska bli riktigt roligt, säger Freddie. Jag trivs bäst när jag får hålla på med motorer, vare sig det är på snö eller asfalt, men jag längtar redan till nästa års V8 Thunder Cars-säsong och att få ge de andra en riktig match.