Performance Automotive sköter däckservice åt Yokohama

Anders Conradzon och Göran Bengtsson.

Den japanska däcktillverkaren Yokohama och Performance Automotive har genom ett treårsavtal säkerställt däckservicen på de svenska racerbanorna till STCC, V8 Thunder Cars och Formula Nordic. Performance Automotive kommer att finnas på plats på samtliga tävlingar och tester som arrangeras av STCC.

– Vi kommer att stå centralt i depån och ge snabb och bra service, säger Anders Conradzon för Performance Automotive. vi har köpt in tre nya maskiner och vi kommer att ha den senaste tekniken för skifta och balansera däck.

Men det är inte bara teknik det handlar om, det gäller även att ha kompetent personal på plats.

– De som ingår i serviceteamet kommer att utbildas av Yokohamas däckingenjörer, säger Göran Bengtsson, General Manager för Yokohama i Skandinavien. Serviceteamet blir en förlängd arm av vår verksamhet och den kommer att representera Yokohama – vi kommer inte att lämna något åt slumpen

Yokohama meddelade nyligen att man utöver de avtal man redan har med STCC och V8 Thunder Cars har skrivit avtal med Formula Nordic vilket innebär att tre klasser inom STCC-paketet kör på Yokohamas däck.

– Fördelen är att vi kan koncentrera servicen på tre klasser, inte som tidigare när vi bara har haft en klass. Det kommer att ge synergieffekter och möjliggör för oss att hålla en hög nivå på kvalitet och service, fortsätter Göran Bengtsson.

Den nya däckservicen som alltså kommer att drivas av Performance Automotive på uppdrag av Yokohama kommer att ha sin bas på Ljungbyheds Motorbana.

– Här har både STCC och V8 Thunder Cars sin bas och många kommer hit och testar vilket innebär att de också kan få däckservice när det behövs, säger Anders Conradzon. Eftersom vi ändå är ute på banorna såg vi en möjlighet att samordna och ytterligare effektivisera däckservicen och vi ser fram emot att representera Yokohama när racingsäsongen drar igång på Ring Knutstorp i maj nästa år.