Nytt möter gammalt på Ring Knutstorp

Det blir en kamp mellan ungt och gammalt i årets V8 Thunder Cars-mästerskap när veteraner som Alexander Graff, Marcus Palnér och Freddie Magnusson får ta sig an ett gäng nya, hungriga förare som har tagit steget in i klassen. Emil Persson, Robert Paulsson, Mats Nilsson, Anders Conradzon och Kristoffer Lundström är de som ska försöka utmana det gamla gardet.

– Det är kul med lite nytt blod i klassen, säger Alexander Graff som var snabbast under torsdagens test, tätt följd av debutanten Emil Persson, trefaldig världsmästare i Legend Cars.

– Det är väl första gången vi har en världsmästare på startlinjen i V8 Thunder Cars. Emil får följa efter mig och lära sig hur det går till.

Emil Persson, Bryntesson Motorsport, var näst snabbast på testet och visade att han är redo att ta fajten med det gamla gardet.

– Jag kan följa Alexander, sedan tar jag honom på sista varvet, skrattar Emil. Det känns kul, jag måste utvecklas örsöka köra fortare i år. De här killarna är snabba. Det går inte bara att komma hit och tro att man kan köra ifrån dem.

Marcus Palnér gör i år sin tionde säsong i klassen och han visade att snabbheten som han alltid har visat sitter i. Marcus satte den tredje snabbaste tiden och får räknas till en av segerkandidaterna i helgen.

– Det är viktigt med nya och snabba förare som kommer in i klassen, säger Marcus. De är varmt välkomna, vi gamlingar kommer att bjuda upp till dans.

Bland de förare som befinner sig någonstans mitt emellan nytt och gammalt, representerade av Andreas Nilsson (Årets Rookie 2016) , Christoffer Bergström, som debuterade 2015, och fjolårsdebutanten Edvin Hellsten, var det den sistnämnde som var närmast att utmana de tre i toppen på testet med fjärde bästa tid för dagen. 

 

Tider i helgen

Fredag 4 maj

11:30 Test
​15:20-15:50 Kval

Lördag 5 maj

10:40 Race 1
​16:05 Race 2