Nytt juniorpris – V8 Thunder Cars Junior Special Award

Eliassons Åkeri i Kristianstad, tillsammans med Performance Automotive, instiftar ett nytt pris, V8 Thunder Cars Junior Special Award, inför årets V8 Thunder Cars-säsong. Priset tillfaller segraren av juniormästerskapet och värdet uppgår till en summa av 100 000 kronor.

– Det här gör vi för att stärka klassen och göra den ännu mer attraktiv för unga talanger att ta klivet in i V8 Thunder Cars, säger Micke Eliasson, VD för Eliassons Åkeri och pappa till Tommie Eliasson som ju blev tvåa i fjolårets mästerskap.

Tommie och Micke Eliasson ger tummen upp för V8 Thunder Cars.

Utöver satsningen på V8 Thunder Cars Junior Special Award stöttar Eliassons Åkeri också Julia Eliasson (inget släktskap namnet till trots) i hennes fortsatta satsning på V8 Thunder Cars och juniormästerskapet. I fjol ingick Julia i klassens ungdomsprogram, V8TC Young Driver Programme som syftar till att underlätta för unga förare att komma in i klassen.

– Vi tycker att det är viktigt att värna om återväxten i svensk motorsport och att satsa på nya unga talanger som Julia, fortsätter Micke. Det känns som en självklarhet när V8 Thunder Cars ligger oss så varmt om hjärtat efter alla år som vi har varit med och tävlat.

Eliassons Åkeri har med sig sin trafikledningscentral ut till tävlingarna. Från trailern kan de dirigera åkeriets alla transportfordon. Eliassons Åkeri i Kristianstad är inriktade på tre typer av tanktransporter – bränsle- och kemtransporter och bitumen.

V8 Thunder Cars Junior Special Award är ett pris som går utanpå den prissumma som redan är fastställd genom anmälningsavgiften. Det innebär att segraren av årets juniormästerskap vinner 100 000 kronor plus 32 000 kronor, pengar som kan användas för att skapa en grundplåt för fortsatt tävlande i klassen.

– Vår tanke är att inte bara locka nya, unga förare utan också få dem att stanna kvar, säger Anders Conradzon, som driver V8 Thunder Cars genom Performance Automotive.

Julia Eliasson ingick i V8TC Young Driver Programme 2023 – i år får hon vidare stöttning av Eliassons Åkeri i den fortsatta V8 Thunder Cars-karriären.

– Vi jobbar på alla fronter för att göra serien än mer attraktiv för deltagare på alla nivåer.  I år satsar vi fullt ut på live-streaming från alla tävlingar, vi kommer att ha en live-sänd tv-soffa på Facebook mellan heaten och vi vill vara den racingserie som erbjuder deltagarna mest valuta för pengarna och V8 Thunder Cars Junior Special Award är en del av det utvecklingsarbetet.

Till årets säsong är redan 19 deltagare anmälda och klara. Ytterligare några stycken förväntas anmäla sig och deltagarantalet uppskattas till 22 till 25 deltagare, av dessa beräknas fyra till fem stycken vara juniorer. Juniormästerskapet är öppet för deltagare upp till 25 år.